2 dl 35% rõõska koort
1 dl suhkrut
1 vanillikauna või vanillisuhkrut
4 dl hapukoort
2 tl želatiini
Kaunistuseks:300 g maasikaid
ja vaarikaid
1 laimi riivitud koor
Lõika vanillikaun pooleks. Pane koos rõõsa koore ja suhkruga potti ning kuumuta keemiseni. Jahuta, eemalda vanillikaun. (Kui kasutad vanillisuhkrut, siis lisa see hiljem koos hapukoorega).
Leota želatiini 0,5 dl vees ja sulata madalal kuumusel pidevalt segades. Jahuta veidi.
Kui rõõsk koor on jahtunud, siis klopi vispli abil juurde hapukoor (ja vanillsuhkur), siis nirista juurde jahtunud želatiin.
Vala segu 6 portsjonvormi sisse ja pane paariks tunniks külma tarretuma.
Vahetult enne serveerimist kaunista marjade ning riivitud laimikoorega.
Retsept on pärit Selveri retseptilehelt. Foto: Kaare Sova, stilistika: Martiina Anni.
marjade asemel kasutasin jääkapist võetud mustikaid. ma ei tea kas viga oli minus a jäi selline pudingi taoline, a maitse oli hea ja eriti hästi sobisid juurde marjad.
Tegin seda esimest korda elus ja olin pisut üllatunud, et see nii hästi maitses.
mina kiidan ka, maitse oli väga hõrk, meie pere eelistab vaarikatoorhoidisega seda süüa
See on meie pere lemmik panna cotta! Laps ütles, et see on sama hea nagu jäätis ;)
Ülimaitsev!!!
Oi, kui maitsev! Lihtne valmistada ja nii hõrk tulemus!
Hapukoore pannacotta suvemarjadega
Veidi kodusem versioon sellest kuulsast Itaalia desserdist.