Kreemjas püreesupp lõhekala ja rohke aedviljaga.
6 sl oliiviõli
1 sibul
1 väike porru
1 punane paprika
2-3 küüslauguküünt
1 sidrun
2 loorberilehte
400 g purk konservitud purustatud tomateid
1 l kalapuljongit
paprikapulbrit
800 g nahata lõhefileed
2 dl 10% rõõska koort
soola ja musta pipart
röstitud saia
vikerforellimarja
värsket aed-harakputke
Valmista ette aedviljad. Kuumuta potis õli, lisa aedviljaribad ning hauta neid kaane all aeg-ajalt segades 15 minutit.
Lisa riivitud sidrunikoor, sidrunimahl, loorberilehed ja purustatud tomatid. Hauta 5 minutit.
Lisa kalapuljong, paprika ja hauta veel 30 minutit. Hautamise lõpupoole lisa tükeldatud lõhefilee.
Püreesta supp. Lisa rõõsk koor, maitseained ning kuumuta õrnalt läbi.
Serveeri röstitud saiaviilude*, kalamarja ja hakitud aed-harakputkega.
Retsept on Soome ajakirjast Apu (Minna Nevalainen, Soseutettu lohikeitto)
väga mõnus. kuigi mu supikoostiste kogused ei saanud päris retsepti järgi, on supp väga maitsev.
Kreemjas lõhesupp
Kreemjas püreesupp lõhekala ja rohke aedviljaga.