Kreemjas lõhesupp

Kreemjas püreesupp lõhekala ja rohke aedviljaga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 sl oliiviõli

1 sibul

1 väike porru

1 punane paprika

2-3 küüslauguküünt

1 sidrun

2 loorberilehte

400 g purk konservitud purustatud tomateid

1 l kalapuljongit

paprikapulbrit

800 g nahata lõhefileed

2 dl 10% rõõska koort

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

röstitud saia

vikerforellimarja

värsket aed-harakputke

Valmistamine

Valmista ette aedviljad. Kuumuta potis õli, lisa aedviljaribad ning hauta neid kaane all aeg-ajalt segades 15 minutit. 

Lisa riivitud sidrunikoor, sidrunimahl, loorberilehed ja purustatud tomatid. Hauta 5 minutit. 

Lisa kalapuljong, paprika ja hauta veel 30 minutit. Hautamise lõpupoole lisa tükeldatud lõhefilee.

Püreesta supp. Lisa rõõsk koor, maitseained ning kuumuta õrnalt läbi.

Serveeri röstitud saiaviilude*, kalamarja ja hakitud aed-harakputkega.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni puhul jäta röstsai ära või asenda mõne gluteenivaba küpsetamisega. 

Retsept on Soome ajakirjast Apu (Minna Nevalainen, Soseutettu lohikeitto)

LISA KOMMENTAAR

kairi
postitatud 11.06.2007 19:56

väga mõnus. kuigi mu supikoostiste kogused ei saanud päris retsepti järgi, on supp väga maitsev.