6.25 dl nisutangu
3.75 dl speltanisujahu
1.25 dl odrakruupe
1.25 dl kaeratangu
0.6 dl kuivatatud rohelisi läätsesid
2 sl kuivatatud põldube
2 sl kuivatatud punaseid ube
2 sl kuivatatud pinto ube
1 l 45˚C vett
2.5 dl mett
1.25 dl oliiviõli
14 g kuivpärmi (active dry yeast)
2 sl soola
Mõõda vesi, mesi, oliiviõli ja pärm suurde kaussi. Lase 3-5 minutit seista.
Sega kõik teraviljad ja kaunviljad hoolega ning jahvata jahuveskis.
Lisa värskelt jahvatatud jahusegu ja sool pärmisegule. Sega hoolega umbes 10 minutit.
Kalla 2 võitatud leivavormi sisse ning lase soojas tund aega kerkida.
Küpseta 170kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni leivapätsid on pealt kuldsed.
Internetist pärit retsept (Ezekiel bread)
Hesekieli leib