Õuna-ingverimaius

Õunaviilud on praetud üsna rohke ingveriga maitsestatud iirisekastmes. Niisama söömiseks ehk liiga ingverised, aga jäätise kõrvale ideaalsed.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 õuna

4 sl fariinsuhkrut

4 sl võid

tükk värsket ingverijuurt

Serveerimiseks:

vanillijäätist

Valmistamine

Koori soovi korral õunad, lõika sektoriteks (6-8 sektorit, olenevalt õuna suurusest) ja eemalda südamik.
Koori ingverijuur ning haki peenelt (vastavalt soovile võta 1-2 sl hakitud ingverit).

Pane või ja suhkur pannile, kuumuta veidi aega segades, kuni suhkur ja või on segunenud.

Lisa hakitud ingver. Kuumuta läbi, siis lisa õunasektorid ning kuumuta veel paar minutit aeg-ajalt segades, kuni õunad veidi pehmenevad.

Serveeri kuumi õunaviile vanillijäätisega, peale nirista pannile jäänud ingveri-iirisekastet.

LISA KOMMENTAAR