Mõnusad küüslaugukuklid

Pidusaia põhimõttel valmistatud küüslaugukuklid sobivad hästi mõne lihtsama püreesupi kõrvale. Kasuta kindlasti kinnist koogivormi või vooderda vorm hoolikalt fooliumiga (ümbert) või küpsetuspaberiga.
Kui Sul on kapis Saaremaa või koduaia ürtidega või Gourmet Clubi vöi karulauguga, siis kasuta küüslauguvõi asemel hoopis seda!

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

300 g nisujahu

50 g neljaviljahelbeid või kaerahelbeid

25 g värsket presspärmi või 1 kuivpärmipakike

1 sl siirupit või suhkrut

1 tl soola

2 sl õli

2,5 dl sooja piima

Küüslauguvõi:

50 g külma võid

2 küüslauguküünt

3 sl hakitud peterselli

Valmistamine

Sega kuivained tainakausis. Kui kasutad kuivpärmi, lisa see niisama; kui kasutad värsket pärmi, siis mudi see sõrmede abil jahusegu sisse hästi peenikeseks puruks. Lisa õli ja seejärel soe piim ning sõtku tainas ühtlaseks. Kui segu on liiga kuiv, lisa lusikatäis piima; kui liiga märg, lisa lusikatäis või kaks jahu.

Kata tainakauss puhta köögirätikuga või toidukilega ning lase soojas ja tuulevaikses kohas kahekordseks kerkida.

Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, siis jaga 12 võrdseks tükiks ja veereta need pallideks.

Aseta Ø 24 cm ümmarguse koogivormi sisse - 9 kuklit piki serva, 3 keskele. Kata taas puhta rätiga ja lase soojas u 20-30 minutit kerkida.

Samal ajal riivi või ja sega hakitud küüslaugu ja peterselliga ühtlaseks. (Või kasuta karulauguvõid või koduaia ürtidega võid). Vormi võist 12 pallikest. Vajuta jahuse pöidlaga iga kukli keskele süvend, pista sinna küüslauguvõi.

Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni kuklid on kenasti kuldsed.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 20.05.2010 19:19

väga maitsavad! kasutasin 25 g värsket pärmi kuna kuiva polnud. lisasin küüslauguvõile ka veidi soola.

Pille
postitatud 12.01.2017 17:01

Liilia tehtud foto:

Triin28
postitatud 23.12.2014 18:27

Täitsa mõnusad. Võib teinekordki teha :)

Ann
postitatud 22.03.2015 22:25

Enne küpsetamist pintseldasin saiad õrnalt munaga üle. Saiad tulid veidike magusad, aga siiski väga maitsvad ja ilusad.