300 g nisujahu
50 g neljaviljahelbeid või kaerahelbeid
25 g värsket presspärmi või 1 kuivpärmipakike
1 sl siirupit või suhkrut
1 tl soola
2 sl õli
2,5 dl sooja piima
Küüslauguvõi:50 g külma võid
3 sl hakitud peterselli
Sega kuivained tainakausis. Kui kasutad kuivpärmi, lisa see niisama; kui kasutad värsket pärmi, siis mudi see sõrmede abil jahusegu sisse hästi peenikeseks puruks. Lisa õli ja seejärel soe piim ning sõtku tainas ühtlaseks. Kui segu on liiga kuiv, lisa lusikatäis piima; kui liiga märg, lisa lusikatäis või kaks jahu.
Kata tainakauss puhta köögirätikuga või toidukilega ning lase soojas ja tuulevaikses kohas kahekordseks kerkida.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, siis jaga 12 võrdseks tükiks ja veereta need pallideks.
Aseta Ø 24 cm ümmarguse koogivormi sisse - 9 kuklit piki serva, 3 keskele. Kata taas puhta rätiga ja lase soojas u 20-30 minutit kerkida.
Samal ajal riivi või ja sega hakitud küüslaugu ja peterselliga ühtlaseks. (Või kasuta karulauguvõid või koduaia ürtidega võid). Vormi võist 12 pallikest. Vajuta jahuse pöidlaga iga kukli keskele süvend, pista sinna küüslauguvõi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni kuklid on kenasti kuldsed.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
väga maitsavad! kasutasin 25 g värsket pärmi kuna kuiva polnud. lisasin küüslauguvõile ka veidi soola.
Täitsa mõnusad. Võib teinekordki teha :)
Enne küpsetamist pintseldasin saiad õrnalt munaga üle. Saiad tulid veidike magusad, aga siiski väga maitsvad ja ilusad.
Mõnusad küüslaugukuklid
Pidusaia põhimõttel valmistatud küüslaugukuklid sobivad hästi mõne lihtsama püreesupi kõrvale. Kasuta kindlasti kinnist koogivormi või vooderda vorm hoolikalt fooliumiga (ümbert) või küpsetuspaberiga. Kui Sul on kapis Saaremaa või koduaia ürtidega või Gourmet Clubi vöi karulauguga, siis kasuta küüslauguvõi asemel hoopis seda!