5 dl käesooja piima
40 g värsket pärmi või 15 g kuivpärmi (u 1,5 pakki)
100 g sulatatud võid
200 g suhkrut
2 tk kergelt lahtiklopitud muna
1 tl jahvatatud kardemoni
1 kg nisujahu
Võikreem:150 g võid
200 g tuhksuhkrut
200 g väikeseid rosinaid
Peale:mandlilaaste
määrimiseks muna
Olen seda kringlit viimase kuu jooksul 3 x teinud. Minu soovitused oleks: Kasutan kuivparmi ja parmi panna natuke vahem (lisasin kogu taigna kohta 15 g). Jagan taigna pooleks ja teen eraldi 2 kringlit. Esimesel korral tegin 1 kringli, lisasin parmi nagu 6petuses ja kringel kerkis ahjust peaaegu valja ja pealt laks suht l6hki :))
Vähendasin retseptis pärmi koguseid kolmandiku võrra - tegin seda retsepti mitu korda, kui veel Šotimaal elasin ja seal oli kasutuses naljakas kuivpärm, mida tuli esmalt 'aktiveerida' - sealt ka need naljakad kogused. Ja kuna sünnipäev peagi tulekul, siis peaksin uuesti tegema (ja pildi juurde panema).
Vaga tore! Hakkan seda tana uuesti tegema :)) Elan Kyprosel ja siin hakkas see paljudele meeldima.
Tegin eile sünnipäeva kringlit. Väga hea tuli.
Tõesti hea kringel tuli, järgisin soovitust jagada tainas esmalt kaheks ja teha kaks kringlit - nõnda mahtus kringel ka kerkinuna kenasti pannile ära. Asendasin täidises tuhksuhkru fariinisuhkruga ja rosinaid oleks võinud isegi rohkem olla:) Tunnistan, et olin natuke laisk sõtkuja, üle 15 minuti ei jaksanud - kuidas see tulemuses tunda annab, kas on pikemalt või lühemalt sõtkutud tainas?
Väga hea! Tegin peale ka šokolaadiglasuuri, nii sai veelgi parem.
Tegin 2 väikest stritslit(meeldib lihtsalt niimoodi rohkem lõigata pärast) ja need ei olnud väikesed vaid ikka parajasti suured ja maitsvad.
Kas keegi oskab öelda, kui mitu kilo kringlit antud kogustest tuleb? Oleks vaja suuremale seltskonnale kringlit teha (ca 50 in), et siis teaks arvestada, kas teha 1, poolteist, 2 või isegi 3 kordsetest kogustest?
Pille sünnipäevakringel
Sellest kogusest saab kas ühe hästi suure või kaks väiksemat kringlit.