Hommikust tervislikku helbeputru võib valmistada ühtviisi hästi nii kaera-, odra- kui ka mitmeviljahelvestest ja nii vee kui piimaga või siis nende seguga.
Kuumuta paksupõhjalises potis vesi või piim (või vee-piima segu) keemiseni. Lisa pudruhelbed, sega ja lase tasasel tulel 7-8 minutit podiseda, kuni helbed on pehmed.
Maitsesta soolaga, soovi korral võid lisada ka suhkrut.
Kui teed pudru ainult veega, sobib see ka veganitele ning on laktoosi- ja kaseiinivaba.
Kui kasutad gluteenivabu kaerahelbeid, siis sobib puder ka tsöliaakia korral.
Odrahelvestest puder jääb mõnusalt mahedamaitseline.
Hommikune helbepuder
Hommikust tervislikku helbeputru võib valmistada ühtviisi hästi nii kaera-, odra- kui ka mitmeviljahelvestest ja nii vee kui piimaga või siis nende seguga.