Hommikune helbepuder

Hommikust tervislikku helbeputru võib valmistada ühtviisi hästi nii kaera-, odra- kui ka mitmeviljahelvestest ja nii vee kui piimaga või siis nende seguga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett või piima

4 dl kaerahelbeid või neljaviljahelbeid

näputäis soola

maitse järgi suhkrut

Valmistamine

Kuumuta paksupõhjalises potis vesi või piim (või vee-piima segu) keemiseni. Lisa pudruhelbed, sega ja lase tasasel tulel 7-8 minutit podiseda, kuni helbed on pehmed.

Maitsesta soolaga, soovi korral võid lisada ka suhkrut.

  • Kui teed pudru ainult veega, sobib see ka veganitele ning on laktoosi- ja kaseiinivaba. 
  • Kui kasutad gluteenivabu kaerahelbeid, siis sobib puder ka tsöliaakia korral. 
  • Odrahelvestest puder jääb mõnusalt mahedamaitseline. 

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 12.08.2016 13:59

Tegin täisterakaerahelvestega ja keetsin mõned minutid kauem. Pärast lasin veel pudrul kaane alla tõmmata. Natuke võid segasin ka sisse.

resident
postitatud 21.12.2020 11:18

Nice Kaare, kas voin teile putru keeta?

merle
postitatud 24.10.2016 09:14

siiani tegin ainult vee ja vähese võiga, nüüd meeldib lisada ka kookoskoort, magus ja mahe maitse tuleb.