1 päts õhukeselt viilutatud kandilist saia
pehmet võid
1 pikk roheline kurk
veidi lahjendatud äädikat või sidrunimahla
Vali võimalikult õhukeste viiludega kandiline valge sai. Määri saiaviiludele õhuke kiht pehmet võid.
Koori kurk või kraabi koor kahvliga katki (siis on kurk pehmem). Lõika paberõhukesteks viiludeks. Puista viiludele veidi soola ja lahjendatud äädikat. Lase 5 minutit maitsestuda, siis nõruta hoolega.
Kata pooled võitatud saiaviiludest õhukeste kurgiribadega. Tõsta peale teine saiaviil ning suru kergelt kokku. Lõika terava noaga saiaviiludelt koorikud ära. Seejärel lõika topeltvõileivad pooleks või diagonaalselt neljaks väikeseks kolmnurgaks (see on traditsioonilisem).
Serveeri kohe.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Inglise kurgivõileivad
ehk juhised klassikalise inglise kellaviietee ühe olulise elemendi - cucumber sandwich - valmistamiseks.