400 g sardelli, keeduvorsti või viinereid
1 hakitud sibul soovi korral
1 sl õli
1-2 sl nisujahu
2 dl vett
2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort
soola ja musta pipart
hakitud maitserohelist
Lõika vorst 1 cm kuubikuteks või hoopis kangideks. Haki sibul ja küüslauk.
Kuumuta pannil veidi õli, prae vorst ja sibul kergelt kuldseks, küüslauk lisa paar minutit hiljem. Puista juurde jahu ja lase sel kergelt pruunistuda. Lisa vesi, sega korralikult läbi, siis lisa rõõsk koor ja maitsesta soola-pipraga. Jäta kaste umbes viieks minutiks kaane alla podisema.
Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga, lisa hakitud maitseroheline.
Serveeri keedetud kartulite, kartulipudru, keedetud riisi või makaronidega. Kõrvale paku soolakurke või toorsalatit.
Ma praen viinerite ja küüslaugu juurde pool suurt sibulat. Kastmeks lisan piima, kuhu segan tüki 35% rõõska koort (mul alati sügavkülmas seda). Vegetat ja tilli juurde. Samal ajal keedan kartulid ja tükeldan peeti koos marineeritud kurgiga salatiks juurde. Meil viinerit ja vorsti igapäevaselt kodus pole, mees siis peabki seda lausa pidupäevasöögiks. :D:D
tupli oled
Kommentaar: olen ise teinud ja tõesti suurepärane ja ülilihtne. Panin ka lihamaisteainet ning paprikapulbrit ja tulemus oli suurepärane. soovitan kõigile!
laste lemmik!
Tõesti hea kaste
Mees tegi eile, maitses küll hästi.
Väga hea kaste tuli :)
Väga maitsev! Kastme tegin piimaga, natuke lisasin võid, oranži paprikat ja beebišampinjone :)
Vorstikaste
Täitsa tavaline vanakooli vorstikaste, mida võib teha ka sardellide või viineritega.