Kõige parema pihlakaželee saab kergelt külmavõetud pihlakatest - vajadusel pane pestud marjad ööpäevaks sügavkülma. Kultuur- ehk aiapihlakamarjad on tumedamad ja magusamad kui metsa omad.
Pihlakaželee sobib nii lisandiks kui ka küpsetiste täidiseks.
Pane puhastatud marjad ja vesi potti ning keeda tasasel tulel 30-40 minutit. Kurna segu läbi sõela. Kaalu mahl, siis pane tagasi potti. Lisa sama kogus moosisuhkrut ehk siis 100 g moosisuhkrut 1 dl mahla kohta. Keeda tasasel tulel 10-15 minutit.
Kui külmale taldrikule tilgutatud želee hangub, on see valmis (soovi korral lisa maitseks 2-3 sl brändit või konjakit).
Kalla pihlakaželee väikestesse kuumutatud purkidesse. Jahuta, sulge purgid ning säilita jahedas.
Pihlakaželee
Kõige parema pihlakaželee saab kergelt külmavõetud pihlakatest - vajadusel pane pestud marjad ööpäevaks sügavkülma. Kultuur- ehk aiapihlakamarjad on tumedamad ja magusamad kui metsa omad.
Pihlakaželee sobib nii lisandiks kui ka küpsetiste täidiseks.