6 sl vahtrasiirupit
2 sl oliiviõli
1 sl Dijoni sinepit
2 oksa värsket rosmariini
0.5 väikese sidruni mahl
500 g kartulit
250 g kirsstomateid
soola ja musta pipart
Sega ahjuvormis vahtrasiirup, oliiviõli, sinep, purustatud küüslauk, rosmariin ja sidrunimahl. Maitsesta soola-pipraga. Lisa kanakoivad vormi ning sega hoolega läbi.
Koori kartulid, lõika õhukesteks sektoriteks* ning aseta samuti vormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Lisa tomatid ning küpseta veel 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed ja kanakoivad läbinisti küpsed.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maitse oli hea, aga kahjuks kana kuivas ära selle ajaga, kuni kartulid lõpuks ometi valmis said.
Väga mõnus!
Väga mõnus ahjutoit. Vahtrasiirupit panin pisut vähem, kui retseptis kirjas ja magus maitse oli ikkagi tuntav. Röstitud kirsstomatid näevad imelised välja ja teevad toidu väga rõõmsaks.
Tõesti hea oli aga mina kanas ei tundnud vahtrasiirupi maitset eriti. Ei tea, kas selline siirup minul või panin seda liiga vähe. Vaatamata aga sellele oli maitselt hea, mehele meeldisid eriti ahjukartulid :)
Olen nüüd seda kaks korda teinud. Esimesel korral oli maitse OK, kuid võttis kauem küpsetada kui kirjas. Viga oli, et ahupann ei olnud küllalt lai ja oli liiga sügav. Vahtrasiirupi maitset ka eriti ei olnud. Teine kord panin vahtra siirupit peaaegu kaks korda rohkem, kasutasin laia madalat panni ja tulemus oli suurepärane! Aitäh Pille!
Meie pere uus suur lemmik. Soovitan kastet teha 2x rohkem, siis tuleb mahlasem + saab söögi peale ka tõsta kastet.
Asendasin vahtrasiirupi tumeda siirupiga ja panin poole kogusest. Maitse -nooooh veidi liiga magusa tooniga ikka. võimalik et asi puhtalt siirupis. tegin vedelikku 2 kordse koguse - ei tea, kartul jäi peale 3 tunnist küpsemist ahjus endiselt kõva - sidruni hape teatavasti ei lase sageli kartulil ära küpseda. Igaljuhul nii hea ei tulnud, et teine kordki teha tahaks.
Oh, hea teada, milles asi oli - sidrunis! roog sai väga hea, aga kartul jäi pärast tunniajalist küpsetamist ja uuesti ahjupistmist ikka natuke kõvaks. Mõtlesin, et mida ma valesti tegin, nüüd tean!
Vahtrasiirupis kanakoivad jäävad ilmselt ka edaspidi meie repertuaari ja tütre uued lemmikud... usun, et saab kasutada ka mett...
Vahtrasiirupis röstitud kanakoivad
Vahtrasiirup lisab sellele kanaroale magusust, rosmariin ürdimaitset ja kirsstomatid rõõmsat värvi.