Vahtrasiirupis röstitud kanakoivad

Vahtrasiirup lisab sellele kanaroale magusust, rosmariin ürdimaitset ja kirsstomatid rõõmsat värvi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8 kanakoiba

6 sl vahtrasiirupit

2 sl oliiviõli

1 sl Dijoni sinepit

2 küüslauguküünt

2 oksa värsket rosmariini

0.5 väikese sidruni mahl

500 g kartulit

250 g kirsstomateid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega ahjuvormis vahtrasiirup, oliiviõli, sinep, purustatud küüslauk, rosmariin ja sidrunimahl. Maitsesta soola-pipraga. Lisa kanakoivad vormi ning sega hoolega läbi.

Koori kartulid, lõika õhukesteks sektoriteks* ning aseta samuti vormi.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Lisa tomatid ning küpseta veel 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed ja kanakoivad läbinisti küpsed.

Nipid ja soovitused:

  • Selleks, et kartulid antud ajaga ära küpseksid, tuleb need lõigata õhukesteks sektoriteks või kasutada nt Laura kartuleid, mis kenasti ja kiiresti küpsevad. Kui eelistate paksemaid sektoreid, siis tuleks kartuleid esmalt soolaga maitsestatud vees ca 5 minutit keeta, siis korralikult nõrutada ja alles seejärel vormi sisse panna.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Liisu
postitatud 11.01.2012 03:44

Maitse oli hea, aga kahjuks kana kuivas ära selle ajaga, kuni kartulid lõpuks ometi valmis said.

Zoozi
postitatud 12.06.2009 19:28

Väga mõnus!

Tullia
postitatud 12.06.2009 22:14

Väga mõnus ahjutoit. Vahtrasiirupit panin pisut vähem, kui retseptis kirjas ja magus maitse oli ikkagi tuntav. Röstitud kirsstomatid näevad imelised välja ja teevad toidu väga rõõmsaks.

Tullia
posted on 16.10.2015 23:38

Pilt ka:

uniquegirl
postitatud 11.11.2009 21:17

Tõesti hea oli aga mina kanas ei tundnud vahtrasiirupi maitset eriti. Ei tea, kas selline siirup minul või panin seda liiga vähe. Vaatamata aga sellele oli maitselt hea, mehele meeldisid eriti ahjukartulid :)

Maimu
postitatud 05.11.2011 10:47

Olen nüüd seda kaks korda teinud. Esimesel korral oli maitse OK, kuid võttis kauem küpsetada kui kirjas. Viga oli, et ahupann ei olnud küllalt lai ja oli liiga sügav. Vahtrasiirupi maitset ka eriti ei olnud. Teine kord panin vahtra siirupit peaaegu kaks korda rohkem, kasutasin laia madalat panni ja tulemus oli suurepärane! Aitäh Pille!

Katheriin
postitatud 10.05.2010 16:18

Meie pere uus suur lemmik. Soovitan kastet teha 2x rohkem, siis tuleb mahlasem + saab söögi peale ka tõsta kastet.

Merli
postitatud 11.08.2010 14:19

Asendasin vahtrasiirupi tumeda siirupiga ja panin poole kogusest. Maitse -nooooh veidi liiga magusa tooniga ikka. võimalik et asi puhtalt siirupis. tegin vedelikku 2 kordse koguse - ei tea, kartul jäi peale 3 tunnist küpsemist ahjus endiselt kõva - sidruni hape teatavasti ei lase sageli kartulil ära küpseda. Igaljuhul nii hea ei tulnud, et teine kordki teha tahaks.

Maris
postitatud 18.08.2011 12:21

Oh, hea teada, milles asi oli - sidrunis! roog sai väga hea, aga kartul jäi pärast tunniajalist küpsetamist ja uuesti ahjupistmist ikka natuke kõvaks. Mõtlesin, et mida ma valesti tegin, nüüd tean!

Kybarsepp
postitatud 02.02.2021 10:29

Vahtrasiirupis kanakoivad jäävad ilmselt ka edaspidi meie repertuaari ja tütre uued lemmikud... usun, et saab kasutada ka mett...