350 g tumedat šokolaadi (55-60%, nt Bitter)
250 g magedat võid
3 suurt muna
200 g fariinsuhkrut
100 g sõelutud nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
300 g (külmutatud) vaarikaid
Määri 24 cm x 24 x cm kandiline koogivorm võiga.
Sulata šokolaad ja või tasasel tulel, siis lase veidi jahtuda.
Klopi munad paksuks vahuks, lisa vähehaaval suhkur ning klopi, kuni saad läikiva vahu.
Sega jahtunud šokolaadi-või segu hulka, siis sega ettevaatlikult juurde jahu, küpsetuspulber ja sool.
Kalla veidi üle poole tainast võitatud koogivormi. Puista peale vaarikad, siis vala peale ülejäänud tainas.
Küpseta eelkuumutatud 170kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni kook on pealt küpsenud. Kontrolli koogi küpsust - see kook on valmis siis, kui keskele torgatud varras ainult veidi tainaseks jääb.
Tõsta koogivorm metallrestile umbes 20 minutiks jahtuma.
Lõika kook ruutudeks, aga lase täielikult vormis jahtuda enne vormist väljavõtmist.
Idee on Sue Lawrence'i raamatust "Scottish Kitchen" (Chocolate brownies with raspberries). Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
imehea kook oli :)
mmm, vaarikad sobivad imehästi sellesse shokolaadikooki, arvan, et vanillijäätisega on sobiks väga hästi, sest minu jaoks võiks see kook olla natuke magusam aga muidu soovitan teistelegi
mina teen piimašokolaadiga seda :D
See kook on liiga tugeva tumedašokolaadi maitsega.. ühe tüki suudab ära süüa siis süda läigib :D proovisin jäätisega, siis oli täitsa hea :) lootsin sellest koogist midagi muud..oleks võinud veidike magusam olla ehk piimasokolaadi natuke kasutada tumeda asemel :))
Tuleb proovida. Ahvatlev
Rammus aga maitsev.
Appi kui hea kook on välja nuputatud
Pole suur shoksi sôber aga see kook tuli super hea ja lihtne oli teha ka :)
Tegin kirssidega just, nüüd istun käte peal, et mitte kõike nahka pista. Aitäh retsepti eest!
Tegin lapse sünnipäevaks, kõigile maitses. Panin pool piimašokolaadi ja pool tumedat šokolaadi.
Šokolaadikook vaarikatega
Šotimaa on tuntud oma maitsvate vaarikate poolest ning siin on ühe šoti kokaraamatute autori lemmikretsepte. Tegemist on nn brownie-tüüpi koogiga, st kook peab jääma seest niiske. NB! Kook on väga šokolaadine!