Šokolaadikook vaarikatega

Šotimaa on tuntud oma maitsvate vaarikate poolest ning siin on ühe šoti kokaraamatute autori lemmikretsepte. Tegemist on nn brownie-tüüpi koogiga, st kook peab jääma seest niiske. NB! Kook on väga šokolaadine!

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

350 g tumedat šokolaadi (55-60%, nt Bitter)

250 g magedat võid

3 suurt muna

200 g fariinsuhkrut

100 g sõelutud nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

näputäis soola

300 g (külmutatud) vaarikaid

Valmistamine

Määri 24 cm x 24 x cm kandiline koogivorm võiga.

Sulata šokolaad ja või tasasel tulel, siis lase veidi jahtuda.

Klopi munad paksuks vahuks, lisa vähehaaval suhkur ning klopi, kuni saad läikiva vahu.

Sega jahtunud šokolaadi-või segu hulka, siis sega ettevaatlikult juurde jahu, küpsetuspulber ja sool.

Kalla veidi üle poole tainast võitatud koogivormi. Puista peale vaarikad, siis vala peale ülejäänud tainas.

Küpseta eelkuumutatud 170kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni kook on pealt küpsenud. Kontrolli koogi küpsust - see kook on valmis siis, kui keskele torgatud varras ainult veidi tainaseks jääb.

Tõsta koogivorm metallrestile umbes 20 minutiks jahtuma.

Lõika kook ruutudeks, aga lase täielikult vormis jahtuda enne vormist väljavõtmist.

Loe veel:

Idee on Sue Lawrence'i raamatust "Scottish Kitchen" (Chocolate brownies with raspberries). Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Kajakas
postitatud 15.08.2008 12:07

imehea kook oli :)

marit
postitatud 31.12.2008 11:22

mmm, vaarikad sobivad imehästi sellesse shokolaadikooki, arvan, et vanillijäätisega on sobiks väga hästi, sest minu jaoks võiks see kook olla natuke magusam aga muidu soovitan teistelegi

.........
postitatud 11.05.2017 16:57

mina teen piimašokolaadiga seda :D

kätlin
postitatud 16.03.2009 20:38

See kook on liiga tugeva tumedašokolaadi maitsega.. ühe tüki suudab ära süüa siis süda läigib :D proovisin jäätisega, siis oli täitsa hea :) lootsin sellest koogist midagi muud..oleks võinud veidike magusam olla ehk piimasokolaadi natuke kasutada tumeda asemel :))

Kätli
postitatud 07.05.2017 17:26

Tuleb proovida. Ahvatlev

Ilse
postitatud 07.05.2017 18:35

Rammus aga maitsev.

Anneli
postitatud 12.05.2017 18:47

Appi kui hea kook on välja nuputatud

Kadi Hasanzadah
postitatud 24.05.2017 09:30

Pole suur shoksi sôber aga see kook tuli super hea ja lihtne oli teha ka :)

Mari
postitatud 11.07.2018 22:36

Tegin kirssidega just, nüüd istun käte peal, et mitte kõike nahka pista. Aitäh retsepti eest!

Hexy
postitatud 19.01.2019 16:57

Tegin lapse sünnipäevaks, kõigile maitses. Panin pool piimašokolaadi ja pool tumedat šokolaadi.