2 küpset mangot
1 väiksem punane tšilli
1 laimi mahl ja peenelt riivitud koor
peotäis mündilehti
1 sl peensuhkrut
Serveerimiseks:vanillijäätist või kookosesorbetti
Lõika tšilli pikuti pooleks, eemalda seemned (viska minema) ja lõika tšilli hästi peeneks. Sega kausis laimimahla ja laimikoorega.
Koori mangod, lõika õhukesteks viiludeks ja lisa tšilli-laimisegule. Sega läbi.
Pane mündilehed koos suhkruga uhmrisse või madalasse kaussi ning tambi, kuni suhkur muutub roheliseks.
Jaota mangoviilud taldrikutele, puista peale mündisuhkur ja serveeri.
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Mango with lime sugar). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.
Kerget ja lihtne. Juurde serveerisin vanillijäätist. Väga huvitava maitsega magustoit. Laimikoor andis mangole mõrkja maitse juurde ja tšilli teravust, aga kõik see koos jäätisega maitses hoopis nagu oleks midagi piparmündilist söönud. Suu õhetas jahedalt. Mõnus!
Kindlasti pigem suurte kui laste dessert ja tšilliga võiks olla pigem tagasihoidlik (me pildi peal olime liiga lahked :D) </br>Aga see tšilli-mango-mündi-laimi kooslus oli väga mõnus ja värskendav, soovitame!
Oh, see kõlab niii mõnusalt!
Särtsakas mango
See tšilli, laimi ja värske mündiga maitsestatud mango sobib hästi niisama söömiseks või näiteks jahutava vanilli- või kookosejäätisega serveerimiseks.