1 l ploome
2 dl suhkrut
1 dl vett
pikuti poolitatud vanillikauna
veidi ingveripulbrit
1 apelsini riivitud koor
Poolita ploomid ja eemalda kivid (soovi korral koori ploomid eelnevalt).
Pane kõik ained potti ning kuumuta keemiseni.
Alanda kuumust ning hauta moosi aeg-ajalt segades, kuni ploomid pehmenevad ja veidi katki keevad.
Tõsta pott tulelt, eemalda vanillikaun.
Jaota moos purkidesse ning lase jahtuda.
Soomlaste Ruokala.tv retsept (Luumuhilloke), pildi tegi VIKE.
Väga hea moos. :) Meie selle talve lemmik ja läheb ploomihooajal kindlasti kordamisele.
Mulle tundus 2.5 dl vett ikka väga palju selle koguse jaoks. Selleks, et moos moosi moodi oleks, keetsin ma seda ikka väga kaua (no tunnike vähemalt).
Vike kommentaar käis algretsepti kohta, kus oli 2,5 dl vett siinse koguse jaoks ette nähtud.
Vike, mul on kahju, et jätsin esimesel korral kommenteerimata: ka mina panen vett palju vähem. Kahele liitrile ploomidele läheb mul 1 dl vett. Kuna üks parimaid osi sellest moosist on mu meelest just vedelik, siis need, kes nii arva, võiksid lõigata ploomid väiksemateks tükkideks ja vett üldse mitte lisada. Väga maitsev igal juhul; ootan just oma varahommikuse moosi jahtunist, et saaks saiale panna.
Ploomi-apelsinimoos
Paks vanilli, ingveri ja apelsinikoorega maitsestatud ploomimoos. Serveeri näiteks röstisaiaga.