Ploomi-apelsinimoos

Paks vanilli, ingveri ja apelsinikoorega maitsestatud ploomimoos. Serveeri näiteks röstisaiaga.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l ploome

2 dl suhkrut

1 dl vett

pikuti poolitatud vanillikauna

veidi ingveripulbrit

1 apelsini riivitud koor

Valmistamine

Poolita ploomid ja eemalda kivid (soovi korral koori ploomid eelnevalt).
Pane kõik ained potti ning kuumuta keemiseni.
Alanda kuumust ning hauta moosi aeg-ajalt segades, kuni ploomid pehmenevad ja veidi katki keevad.
Tõsta pott tulelt, eemalda vanillikaun.
Jaota moos purkidesse ning lase jahtuda.

Soomlaste Ruokala.tv retsept (Luumuhilloke), pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 12.03.2011 20:40

Väga hea moos. :) Meie selle talve lemmik ja läheb ploomihooajal kindlasti kordamisele.

Vike
postitatud 28.08.2011 12:43

Mulle tundus 2.5 dl vett ikka väga palju selle koguse jaoks. Selleks, et moos moosi moodi oleks, keetsin ma seda ikka väga kaua (no tunnike vähemalt).

Pille
postitatud 05.07.2016 10:59

Vike kommentaar käis algretsepti kohta, kus oli 2,5 dl vett siinse koguse jaoks ette nähtud.

Dee
postitatud 31.07.2012 06:42

Vike, mul on kahju, et jätsin esimesel korral kommenteerimata: ka mina panen vett palju vähem. Kahele liitrile ploomidele läheb mul 1 dl vett. Kuna üks parimaid osi sellest moosist on mu meelest just vedelik, siis need, kes nii arva, võiksid lõigata ploomid väiksemateks tükkideks ja vett üldse mitte lisada. Väga maitsev igal juhul; ootan just oma varahommikuse moosi jahtunist, et saaks saiale panna.