Kreeka pähklikook 'Karydopitta'

Kõrvale paku vanillijäätist ja/või kreeka kohvi.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kook:

6 muna

2.5 dl suhkrut

2.5 dl riivsaia

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl jahvatatud kaneeli

0.25 tl jahvatatud nelki

3.5 dl jahvatatud kreeka pähkleid

Suhkrusiirup:

4 dl suhkrut

4 dl vett

1 sl sidrunimahla

3 sl brändit või konjakit

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Klopi munad suhkruga heledaks vahuks.

Sega riivsai, küpsetuspulber ja maitseained, lisa kahvliga segades munavahu hulka.

Lisa kreeka pähklid.

Kalla tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud suuremasse koogivormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit - väldi ahjuukse avamist küpsetamise ajal!

Valmista suhkrusiirup. Kuumuta potis suhkur, vesi ja sidrunimahl keemiseni ning keeda 5 minutit. Tõsta pott tulelt ja lisa konjak.

Võta kook ahjust välja ning tõsta lusika abil siirup ettevaatlikult koogile.

Lase koogil enne serveerimist täielikult jahtuda.

Enne serveerimist puista koogile tuhksuhkrut.

Allikas: Herkut.net

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 22.10.2012 16:25

Kuna muutsin koguseid päris korralikult, siis ehk ei tulnud nii täpne tulemus. Riivsaia asemel kasutasin nisujahu, suhkrut panin tainasse poole vähem ja siirupisse 1sl sidrunimahla asemel terve sidruni. Jahvatatud nelki ei olnud, siis panin kaks nelgitera siirupisse keema. Tulemus tuli tänu sidrunile päris hapukas ja üldse mitte selline siirupine-pähkline-magus, nagu taolised maiused muidu on. Igatahes kiidan heaks ja teen teinekordki. Meenutas pisut baklavad ja muid idamaiseid küpsetisi.