Baski küülikuhautis

Baskimaal valmistatakse antud retsepti järgi peamiselt küülikuhautist, aga kanalihaga on ka maitsev.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg kanafileed või küülikuliha

3 sibulat

3 viilutatud porgandit

3 dl kanapuljongit

3 tükeldatud küpset tomatit

2-3 dl valget veini või punast veini

1 pitsi konjakit

õli

soola

Valmistamine

Pruunista küüliku- või kanaliha ümberringi, tõsta kõrvale. 

Kuumuta hakitud sibul pannil õlis klaasjaks. Lisa puljong, viilutatud porgandid ja tükeldatud tomatid. Hauta, kuni porgandid on pehmed. Lisa sool, vein, konjak. Püreesta.

Lisa saadud püreele pruunistatud lihatükid ja hauta valmimiseni (umbes 40 minutit).

Loe veel:

Foto saatis kasutaja Mann.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 24.05.2008 13:18

Värskeid tomateid ei pannud, kuna külmikus oli lahti purk purustatud tomatitega. Lisaks panin sibulatele juurde tüümiani ja kui juba jänes potti läks, siis peoga ka pune.