Rabarbri-maasikamoos vaniljega

Kergelt hapukas ja paks maitsev marmelaad valmistatakse moosisuhkruga. Vanilliseemned annavad moosile eriti hõrgu maitse.

Kogus
1,5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

750 g rabarbrit

1 dl vett

500 g maasikaid

500 g moosisuhkrut

1 vanillikaun

Valmistamine

Puhasta ja tükelda rabarbrid. Pane koos veega potti ning keeda 5 minutit kaane all.

Tükelda suuremad maasikad ning lisa koos moosisuhkruga rabarbritele. Lisa pikuti poolitatud vanillikaun.

Kuumuta moos keemiseni, eemalda tekkinud vaht. Keeda tasasel tulel 10-15 minutit. Lase veidi jahtuda, eemalda vanillikaun. Siis kalla moos steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.

NB! Moos on väga maitsev ka ilma vanillita!

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

sirliiz
postitatud 25.06.2010 12:46

Mõnusalt hapukas moos. Püreestasin moosi enne purki panemist, kuna maasikatükid mulle moosis ei meeldi. Moosisuhkrust tingituna oli jahtunud moos päris paks, hea rästsaia peal tarvitada.

Kaare
postitatud 13.07.2017 20:34

Väga hea moos!

XXL
postitatud 18.06.2018 22:43

Mina panin vanilli asemel tšillit :)