Puhasta ja tükelda rabarbrid. Pane koos veega potti ning keeda 5 minutit kaane all.
Tükelda suuremad maasikad ning lisa koos moosisuhkruga rabarbritele. Lisa pikuti poolitatud vanillikaun.
Kuumuta moos keemiseni, eemalda tekkinud vaht. Keeda tasasel tulel 10-15 minutit. Lase veidi jahtuda, eemalda vanillikaun. Siis kalla moos steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.
Mõnusalt hapukas moos. Püreestasin moosi enne purki panemist, kuna maasikatükid mulle moosis ei meeldi. Moosisuhkrust tingituna oli jahtunud moos päris paks, hea rästsaia peal tarvitada.
Rabarbri-maasikamoos vaniljega
Kergelt hapukas ja paks maitsev marmelaad valmistatakse moosisuhkruga. Vanilliseemned annavad moosile eriti hõrgu maitse.