Pihlakakeedis konjakiga

Kõige parema pihlakamoosi saab kergelt külmavõetud pihlakatest - vajadusel pane pestud marjad ööpäevaks sügavkülma. Kultuur- ehk aiapihlakamarjad on tumedamad ja magusamad kui metsa omad. Serveeri nt juustu kõrvale. 

Kogus
1 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kultuurpihlakaid või külmavõetud tavalisi pihlakaid

1 dl vett

500 g moosisuhkrut

1 dl konjakit või brändit

Valmistamine

Pane puhastatud ja pestud marjad koos veega potti. Kuumuta, kuni marjad hakkavad aurama, siis keeda umbes 15 minutit.

Lisa vähehaaval suhkur ning kuumuta uuesti keemiseni, moosi ettevaatlikult segades. Keeda 15 minutit, siis tõsta pott tulelt. Lase hetk jahtuda, siis sega juurde brändi.

Lase pool tundi jahtuda, siis tõsta kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Sulge purgid kohe.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Murueit
postitatud 11.10.2014 18:17

väga hea retsept , olen teinud ni kultuurpihlaka Sorbaonia ku tavalise külmutatud variandiga , esimest ka müügiks.

Murueit
postitatud 11.10.2014 18:18

Ja lapsed varuka otsas rippumas vabandan kirjavigade pärast ikka Sorbaronia, varjant ja nii :-)