Kõige parema pihlakamoosi saab kergelt külmavõetud pihlakatest - vajadusel pane pestud marjad ööpäevaks sügavkülma. Kultuur- ehk aiapihlakamarjad on tumedamad ja magusamad kui metsa omad. Serveeri nt juustu kõrvale.
Pane puhastatud ja pestud marjad koos veega potti. Kuumuta, kuni marjad hakkavad aurama, siis keeda umbes 15 minutit.
Lisa vähehaaval suhkur ning kuumuta uuesti keemiseni, moosi ettevaatlikult segades. Keeda 15 minutit, siis tõsta pott tulelt. Lase hetk jahtuda, siis sega juurde brändi.
Lase pool tundi jahtuda, siis tõsta kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Sulge purgid kohe.
Pihlakakeedis konjakiga
Kõige parema pihlakamoosi saab kergelt külmavõetud pihlakatest - vajadusel pane pestud marjad ööpäevaks sügavkülma. Kultuur- ehk aiapihlakamarjad on tumedamad ja magusamad kui metsa omad. Serveeri nt juustu kõrvale.