Õisubade (Phaseolus coccineus) valmistamine on võrreldes tavaliste roheliste (nn türgi) ubadega (Phaseolus vulgaris) keerulisem, sest tuleb eemaldada ka kiud. Aga maitsevad hästi ja eriti armastavad neid süüa britid. Mida nooremad kaunad, seda maitsvamad ja mida vanemad kaunad, seda kiulisemad.
Pane suhkur, sibul, sinepiseemned, pool linnaseäädikast, sool ja pipar potti. Kuumuta keemiseni. Kata pott osaliselt kaanega ning kuumuta tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni sibul on pehme.
Samal ajal keeda ube soolaga maitsestatud vees 5-6 minutit, kuni oad on pehmed. Nõruta.
Kui sibulad on pehmed, lisa potti nõrutatud oad, ülejäänud äädikas ning hauta 20 minutit.
Sega kausis kollajuur, sinep, maisitärklis ning veidi külma vett. Lisa potti, kuumuta uuesti keemiseni ning keeda veel 15 minutit nõrgal kuumusel.
Õisoasalat
Õisubade (Phaseolus coccineus) valmistamine on võrreldes tavaliste roheliste (nn türgi) ubadega (Phaseolus vulgaris) keerulisem, sest tuleb eemaldada ka kiud. Aga maitsevad hästi ja eriti armastavad neid süüa britid. Mida nooremad kaunad, seda maitsvamad ja mida vanemad kaunad, seda kiulisemad.