Õisoasalat

Õisubade (Phaseolus coccineus) valmistamine on võrreldes tavaliste roheliste (nn türgi) ubadega (Phaseolus vulgaris) keerulisem, sest tuleb eemaldada ka kiud. Aga maitsevad hästi ja eriti armastavad neid süüa britid. Mida nooremad kaunad, seda maitsvamad ja mida vanemad kaunad, seda kiulisemad.

Kogus
2 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g heledat pruuni suhkrut

3 kooritud ja hakitud sibulat

1.5 tl sinepiseemneid

8.5 dl linnaseäädikat

0.5 tl soola

0.75 tl purustatud musta pipart

900 g puhastatud ja tükeldatud õisube

2 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 tl inglise sinepipulbrit

11 sl maisitärklist

veidi külma vett

Valmistamine

Pane suhkur, sibul, sinepiseemned, pool linnaseäädikast, sool ja pipar potti. Kuumuta keemiseni. Kata pott osaliselt kaanega ning kuumuta tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni sibul on pehme.

Samal ajal keeda ube soolaga maitsestatud vees 5-6 minutit, kuni oad on pehmed. Nõruta.

Kui sibulad on pehmed, lisa potti nõrutatud oad, ülejäänud äädikas ning hauta 20 minutit.

Sega kausis kollajuur, sinep, maisitärklis ning veidi külma vett. Lisa potti, kuumuta uuesti keemiseni ning keeda veel 15 minutit nõrgal kuumusel.

Kalla kuumadesse steriliseeritud purkidesse.

Loe veel:

Sainsbury retsept (Runner bean relish)

LISA KOMMENTAAR