Seda hapukapsahautist serveeritakse Sloveenias tihti polentaga.
500 g hapukapsast
500 g suitsutatud sealiha
250 g kuivatatud ube
350 g kartulit
200 g sibulat
1 küüslauguküüs
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 loorberileht
vett
soola ja musta pipart
Leota ube öö läbi vees, keeda seejärel pehmeks.
Hauta kapsas ja suitsusink pehmeks.
Keeda kartulid pehmeks.
Lisa hautatud kapsale keedetud oad koos keeduleemega.
Suru kartulid katki ja lisa kapsale ja suitsusingile.
Haki sibul, pruunista õlis ja lisa jotale.
Maitsesta soola, pipra ja loorberilehega.
Lisa värvi andmiseks veidi tomatipüreed.
Juuresoleva foto saatis kasutaja Mann.
Mõnus, enamus pereliikmeid sõi ja kiitis, kindlasti läheb kordamisele.
Sloveenia hapukapsahautis 'Jota'
Seda hapukapsahautist serveeritakse Sloveenias tihti polentaga.