Roheline sibulasupp

Lihtsale sibula-küüslaugu püreesupile annab rohelise värvi hakitud petersell.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 sibulat

5 küüslauguküünt

8 dl vett

1 puljongikuubik

0.5 dl hakitud värsket peterselli

1 sl maisitärklist

soola ja valget pipart

Valmistamine

Koori sibulad ja haki peenelt. Koori ja purusta küüslauguküüned.

Kuumuta potis õli. Lisa sibul ja küüslauk ning hauta klaasjaks. Lisa 7 dl vett ja lihapuljongikuubik ning keeda tasasel tulel umbes 15 minutit.

Lisa hakitud petersell. Püreesta supp.

Sega maisitärklis 1 dl veega ning lisa see peene nirena supile pidevalt segades.

Kuumuta supp keemiseni, maitsesta soola ja valge pipraga ning serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli kasutatud lihapuljongikuubikut. Taimetoitlased võivad leeme tegemiseks kasutada köögiviljapuljongikuubikut või -pulbrit. 


Retsept ilmus soome ajakirjas Ruokamaailma (7/2002, Vihreä sipulikeitto). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 02.10.2009 07:59

Kasutasin endatehtud puljongit.Mehele ja emale maitses väga,endale nii väga ei meeldinud.