Lihtsale sibula-küüslaugu püreesupile annab rohelise värvi hakitud petersell.
5 sibulat
5 küüslauguküünt
8 dl vett
1 puljongikuubik
0.5 dl hakitud värsket peterselli
1 sl maisitärklist
soola ja valget pipart
Koori sibulad ja haki peenelt. Koori ja purusta küüslauguküüned.
Kuumuta potis õli. Lisa sibul ja küüslauk ning hauta klaasjaks. Lisa 7 dl vett ja lihapuljongikuubik ning keeda tasasel tulel umbes 15 minutit.
Lisa hakitud petersell. Püreesta supp.
Sega maisitärklis 1 dl veega ning lisa see peene nirena supile pidevalt segades.
Kuumuta supp keemiseni, maitsesta soola ja valge pipraga ning serveeri.
Retsept ilmus soome ajakirjas Ruokamaailma (7/2002, Vihreä sipulikeitto). Pildi tegi ZOOZI.
Kasutasin endatehtud puljongit.Mehele ja emale maitses väga,endale nii väga ei meeldinud.
Roheline sibulasupp
Lihtsale sibula-küüslaugu püreesupile annab rohelise värvi hakitud petersell.