Lihtne pirnitšatni

Soovi korral valmista suurem kogus. Siis kalla jahutatud tšatni steriliseeritud purkidesse, kaaneta ning säilita külmkapis.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

10 g võid

1 sl valge veini äädikat

3 sl mett

4 suurt pirni

Valmistamine

Sulata või paksupõhjalises potis mõõdukalt madala tule kohal. Lisa äädikas ja mesi, sega hoolega.

Koori pirnid, eemalda südamikud ja tükelda. Lisa hakitud pirnid ning kuumuta tasakesi 20-25 minutit, kuni segu pakseneb ja muutub kleepjaks. Ära kõrveta!

Kalla kaussi ning lase jahtuda. Säilita külmkapis.

Loe veel:

Briti telekanali UKTV retsept (Pear Chutney), aga mugandatud kujul. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 22.10.2010 12:53

Minu oma väga vürtsine ei ole, aga hästi maitsev tuli see küll. Sõime seda mozzarellaga täidetud kanafileega.

Pille
postitatud 22.09.2017 17:49

Liisi saatis sellise pildi:

Kaare
postitatud 22.09.2017 17:42

Mulle meeldis kõige rohkem keetmise päeval, leigena :)