Ricotta-vanillivaht rabarbriga

Kodumaine punasekooreline rabarber, Kalamatsi Meierei ricotta kitse- ja lehmapiimavadakust - imeline kooslus!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g rabarbrit

2-2.5 dl suhkrut

1-1.5 dl vett

2 dl 35% rõõska koort

200 g Kalamatsi ricotta vadakukohupiima kitse- ja lehmapiimavadakust

0.5 dl suhkrut

2 sl vanillisuhkrut

Valmistamine

Tükelda rabarbrivarred. Pane rabarbritükid, suhkur ja vesi potti ning keeda, kuni rabarber on pehme, ent mitte lagunenud. Tõsta rabarbritükid vahukulbiga taldrikule. Keeda leem siirupiseks ning lase jahtuda.

Klopi ricotta ja suhkrud ühtlaseks. Vahusta rõõsk koor ning lisa ettevaatlikult ricotta-vahule.

Jata mõned rabarbritükid kaunistuseks ning jaota enamus magustoidupokaalidesse. Kalla peale umbes pool rabarbrisiirupist.

Jaota ricotta-vaht pokaalidesse. Kaunista alleshoitud rabarbritükkidega.

Vahetult enne serveerimist nirista peale ülejäänud rabarbrisiirup.

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sul on noored rabarbrivarred ja terav nuga, siis pole rabarbrit esmalt koorida vaja!

Loe veel:

Soome retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 28.05.2010 19:34

Ricotta-vahukoorevaht jäi hästi õhuliseks.Rabarbriga koos imehea.

Pille
postitatud 21.05.2019 12:10

Zoozi saadetud foto:

Tiina
postitatud 25.06.2014 14:35

Maitsev magustoit. Kuigi ma natuke tuunisin seda. Kuna poes ricottat ei olnud, kasutasin 380g topsi vaniljega kohupiimakreemi. Rabarbile lisasin ka maasikaid ja sortsu tumedat rummi.

Martiina
postitatud 21.05.2019 12:53

Mõnus. Tore, kui selliseid magustoite ka vahel teha, ei ole koguaeg kook ja kook :D