500 g rabarbrit
2-2.5 dl suhkrut
1-1.5 dl vett
2 dl 35% rõõska koort
200 g Kalamatsi ricotta vadakukohupiima kitse- ja lehmapiimavadakust
0.5 dl suhkrut
2 sl vanillisuhkrut
Tükelda rabarbrivarred. Pane rabarbritükid, suhkur ja vesi potti ning keeda, kuni rabarber on pehme, ent mitte lagunenud. Tõsta rabarbritükid vahukulbiga taldrikule. Keeda leem siirupiseks ning lase jahtuda.
Klopi ricotta ja suhkrud ühtlaseks. Vahusta rõõsk koor ning lisa ettevaatlikult ricotta-vahule.
Jata mõned rabarbritükid kaunistuseks ning jaota enamus magustoidupokaalidesse. Kalla peale umbes pool rabarbrisiirupist.
Jaota ricotta-vaht pokaalidesse. Kaunista alleshoitud rabarbritükkidega.
Vahetult enne serveerimist nirista peale ülejäänud rabarbrisiirup.
Soome retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Ricotta-vahukoorevaht jäi hästi õhuliseks.Rabarbriga koos imehea.
Maitsev magustoit. Kuigi ma natuke tuunisin seda. Kuna poes ricottat ei olnud, kasutasin 380g topsi vaniljega kohupiimakreemi. Rabarbile lisasin ka maasikaid ja sortsu tumedat rummi.
Mõnus. Tore, kui selliseid magustoite ka vahel teha, ei ole koguaeg kook ja kook :D
Ricotta-vanillivaht rabarbriga
Kodumaine punasekooreline rabarber, Kalamatsi Meierei ricotta kitse- ja lehmapiimavadakust - imeline kooslus!