Need võiküpsised on Skandinaavias tuntud "soome pulkade" nime all (Rootsis: Finska pinnar, Norras: Finske pinner, Taanis Finsk brød). Krõbedad võiküpsised on pikliku kujuga, need on eriti populaarsed jõulude ajal.
Väga tihti on ka küpsiselaual (sju sorters kakor). Vaatamata nimele ei ole need küpsised ilmselt Soomest pärit ja nime saamislugu on veidi segane.
Sega jahu toasooja pehme võiga, lisa suhkur, vanillisuhkur ja sool. Pane tainas umbes pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Lõika tainast 2 cm paksused ja 3-4 cm pikkused kangid. Näpista küpsiste otsad ümaraks, määri pealt munavalgega ning puista peale pärlsuhkrut ja hakitud mandleid.
Võimaluse korral pane veel 30 minutiks külmkappi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 6-8 minutit. Jahtunud küpsiseid säilita õhukindlas karbis.
Soome mandlipulgad
Need võiküpsised on Skandinaavias tuntud "soome pulkade" nime all (Rootsis: Finska pinnar, Norras: Finske pinner, Taanis Finsk brød). Krõbedad võiküpsised on pikliku kujuga, need on eriti populaarsed jõulude ajal. Väga tihti on ka küpsiselaual (sju sorters kakor). Vaatamata nimele ei ole need küpsised ilmselt Soomest pärit ja nime saamislugu on veidi segane.