Soome mandlipulgad

Need võiküpsised on Skandinaavias tuntud "soome pulkade" nime all (Rootsis: Finska pinnar, Norras: Finske pinner, Taanis Finsk brød). Krõbedad võiküpsised on pikliku kujuga, need on eriti populaarsed jõulude ajal.
Väga tihti on ka küpsiselaual (sju sorters kakor). Vaatamata nimele ei ole need küpsised ilmselt Soomest pärit ja nime saamislugu on veidi segane.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g e. 4 dl nisujahu

200 g võid

50 g peeneteralist suhkrut või tuhksuhkrut

1 tl vanillisuhkrut

näpuotsaga peenikest soola

Määrimiseks:

1 munavalge

Peale:

pärlsuhkrut

hakitud mandleid

Valmistamine

Sega jahu toasooja pehme võiga, lisa suhkur, vanillisuhkur ja sool. Pane tainas umbes pooleks tunniks külmkappi tahenema.

Lõika tainast 2 cm paksused ja 3-4 cm pikkused kangid. Näpista küpsiste otsad ümaraks, määri pealt munavalgega ning puista peale pärlsuhkrut ja hakitud mandleid.

Võimaluse korral pane veel 30 minutiks külmkappi.

Küpseta 200-kraadises ahjus 6-8 minutit. Jahtunud küpsiseid säilita õhukindlas karbis. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud soomlaste Herkut.net lehelt. Pildi tegi Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 02.11.2023 16:05

Mul kulus vormimisele aega, oleks pidanud enne ahju panemist veel pooleks tunniks külmas panema. Vajusid natuke vormist välja.