2 sibulat
praadimiseks võid
800 g konservitud artišokisüdameid (2 x à 400 g purki)
5 dl vett
2.5 dl 15% rõõska koort
2 kanapuljongikuubikut
500 g koorimata e. 200 g kooritud krevette
2 sl hakitud murulauku
Koori ja haki sibul, prae võis klaasjaks.
Nõruta artišokisüdamed ning lõika pooleks. Pane paar artišokisüdant kaunistuseks kõrvale.
Pane ülejäänud artišokid potti, kalla peale vesi ja rõõs koor. Lisa puljongikuubikud ning keeda suppi mõni minut. Klopi või püreesta supp ühtlaseks.
Koori krevetid ning lisa koos kõrvalepandud artišokisüdamikega. Puista peale murulauk ning serveeri.
Rootsi Arla retsept (Kronärtskockssoppa med räkor)
Kreveti-artišokisupp