Kalkunihautis roseepipraga

Mahedamaitseline koorene kalkunilihahautis, mille teevad põnevaks roseepipar ja estragon. Lisandiks paku riisi, talisibulat ja spargelkapsast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kalkuni rinnaliha

50 g võid

1 tl roseepipart

1 tl kuivatatud estragoni

2 dl vett

2 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

250 g riisi (keeda)

300 g aurutatud talisibulat

300 g aurutatud spargelkapsast

Valmistamine

Lõika kalkuniliha väikesteks tükkideks. Kuumuta või paksupõhjalises potis kuldseks, pruunista kalkuniliha kahes jaos võis. Pane kogu liha uuesti potti ja lisa kergelt purustatud roseepipraterad, estragon ja vesi.

Kuumuta keemiseni ja hauta tasasel tulel kaanega kaetult umbes 10 minutit.

Lisa creme fraiche. Kuumuta roog läbi ja maitsesta soola ning pipraga.

Serveeri kuumalt, lisandiks keedetud riis, aurutatud talisibul ja spargelkapsas.

Nipid ja soovitused:

  • LCHF versiooni jaoks paku kõrvale nt lillkapsariisi
  • Retsept töötab väga hästi ka sea sisefileega
  • Soovi korral lisa ka suitsupeekonit - prae hakitud peekon pannil enne kalkunitükkide lisamist
  • Seenesõbrad võivad pannile lisada ka šampinjone.

Retsept on mugandatud taanlaste Karolines Køkken retseptivihikust (Kalkungryde med rosa peberkorn). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 20.03.2010 22:25

Lastele meeldis,mulle ka:)

Pille
postitatud 07.08.2016 19:40

Pilt ka:

Hexy
postitatud 10.04.2011 18:32

Täitsa hea

Helen
postitatud 24.03.2013 17:03

Väga maitsev!

Arko Okk
postitatud 05.01.2015 19:17

Fantastiline roog! Tegime lastele, aga sõime ise kõik ära.

Pille
postitatud 06.01.2015 11:53

Lugesin algretsepti juurest kommentaaridest, et roog töötab väga hästi ka sea sisefileega; samuti soovitatakse lisada suitsupeekonit (prae enne kalkunitükkide lisamist) või šampinjone.

Eleriin
postitatud 17.10.2015 11:32

Väga maitsev oli ja sain tunnustuseks laste käest diplomi ;)

Kybarsepp
postitatud 16.02.2021 19:38

Väga lihtne ja maitsev, ainult et rosepipar peab maitsema :)