500 g kalkuni rinnaliha
50 g võid
1 tl roseepipart
1 tl kuivatatud estragoni
2 dl vett
2 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:250 g riisi (keeda)
300 g aurutatud talisibulat
300 g aurutatud spargelkapsast
Lõika kalkuniliha väikesteks tükkideks. Kuumuta või paksupõhjalises potis kuldseks, pruunista kalkuniliha kahes jaos võis. Pane kogu liha uuesti potti ja lisa kergelt purustatud roseepipraterad, estragon ja vesi.
Kuumuta keemiseni ja hauta tasasel tulel kaanega kaetult umbes 10 minutit.
Lisa creme fraiche. Kuumuta roog läbi ja maitsesta soola ning pipraga.
Serveeri kuumalt, lisandiks keedetud riis, aurutatud talisibul ja spargelkapsas.
Retsept on mugandatud taanlaste Karolines Køkken retseptivihikust (Kalkungryde med rosa peberkorn). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Lastele meeldis,mulle ka:)
Täitsa hea
Väga maitsev!
Fantastiline roog! Tegime lastele, aga sõime ise kõik ära.
Lugesin algretsepti juurest kommentaaridest, et roog töötab väga hästi ka sea sisefileega; samuti soovitatakse lisada suitsupeekonit (prae enne kalkunitükkide lisamist) või šampinjone.
Väga maitsev oli ja sain tunnustuseks laste käest diplomi ;)
Väga lihtne ja maitsev, ainult et rosepipar peab maitsema :)
Kalkunihautis roseepipraga
Mahedamaitseline koorene kalkunilihahautis, mille teevad põnevaks roseepipar ja estragon. Lisandiks paku riisi, talisibulat ja spargelkapsast.