4 sl tavalist või maapähkliõli
1.5 kg kana või kanatükke
1 suurt hakitud sibul
4 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 tl soola
1 suur tükeldatud tomat
1 hästi suur tükeldatud kartul
1 väike kapsas või 6 rooskapsast
225 g tükeldatud porgandit
1 väike tükeldatud muskaatkõrvits
3 sl tai või vietnami kalakastet
1.25 dl maapähklivõid või röstitud maapähklipastat 'tigadege'
1 terve Scotch bonnet tšilli soovi korral
Serveerimiseks:keedetud valget riisi
Tükelda kana umbes 8 tükiks.
Kuumuta suures potis õli. Pruunista kanatükid ümberringi. Tõsta kanatükid potist välja.
Lisa sibulad ning kuumuta, kuni sibulad on pehmed ja kergelt pruunistunud. Lisa tomatipasta ja sool, sega hoolega. Lisa tükeldatud aedviljad ja kalakaste. Tõsta kanatükid uuesti potti. Lisa niipalju vett, et kana oleks kaetud. Kuumuta hautis keemiseni, sega ning alanda veidi kuumust. Hauta umbes 30 minutit.
Kui aedviljad on küpsed, eemalda need potist ja hoia kausis soojas. Kui kõik aedviljad on küpsed ning kaussi tõstetud, lisa maapähklivõi supilusikakaupa. Sega iga kord hoolega. Lisa tšilli ning hauta 20-30 minutit, kuni kaste pakseneb.
Pane kõik aedviljad uuesti potti ning kuumuta veel 5 minutit.
Serveeri keedetud riisiga.
USA telekanali Food Network retsept (Chicken and Vegetable Stew in Peanut Butter Tomato Sauce: Mafe Poulet). Vaata ka seda retsepti.
Mafe Poulet e. Senegali kana-maapähklivõihautis
Lääne-Aafrikast pärit kanahautise retsept.