Mafe Poulet e. Senegali kana-maapähklivõihautis

Lääne-Aafrikast pärit kanahautise retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl tavalist või maapähkliõli

1.5 kg kana või kanatükke

1 suurt hakitud sibul

4 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 tl soola

1 suur tükeldatud tomat

1 hästi suur tükeldatud kartul

1 väike kapsas või 6 rooskapsast

225 g tükeldatud porgandit

1 väike tükeldatud muskaatkõrvits

3 sl tai või vietnami kalakastet

1.25 dl maapähklivõid või röstitud maapähklipastat 'tigadege'

1 terve Scotch bonnet tšilli soovi korral

Serveerimiseks:

keedetud valget riisi

Valmistamine

Tükelda kana umbes 8 tükiks.

Kuumuta suures potis õli. Pruunista kanatükid ümberringi. Tõsta kanatükid potist välja.

Lisa sibulad ning kuumuta, kuni sibulad on pehmed ja kergelt pruunistunud. Lisa tomatipasta ja sool, sega hoolega. Lisa tükeldatud aedviljad ja kalakaste. Tõsta kanatükid uuesti potti. Lisa niipalju vett, et kana oleks kaetud. Kuumuta hautis keemiseni, sega ning alanda veidi kuumust. Hauta umbes 30 minutit.

Kui aedviljad on küpsed, eemalda need potist ja hoia kausis soojas. Kui kõik aedviljad on küpsed ning kaussi tõstetud, lisa maapähklivõi supilusikakaupa. Sega iga kord hoolega. Lisa tšilli ning hauta 20-30 minutit, kuni kaste pakseneb.

Pane kõik aedviljad uuesti potti ning kuumuta veel 5 minutit.

Serveeri keedetud riisiga.

Loe veel:

USA telekanali Food Network retsept (Chicken and Vegetable Stew in Peanut Butter Tomato Sauce: Mafe Poulet). Vaata ka seda retsepti.

LISA KOMMENTAAR