Suahiili kaste

Suahiili kaste sobib mitmete roogade lisandiks, eriti mereandide juurde.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 sidrunheina valge osa, peenestatud

3 sl jupp hakitud ingverijuurt

2 purustatud küüslauguküünt

2 hakitud šalottsibulat

2 hakitud punast tšillikauna

1 kimp hakitud koriandrit

1 tl garam masalat

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

2 hakitud ploomtomatit (eemalda seemned)

4 dl kookospiima

Valmistamine

Kalla oliiviõli suurele praepannile, mis on asetatud nõrgale kuumusele. Lisa ülejäänud ained (v.a. kookospiim). Kuumuta 4-5 minutit, kuni ained on pehmed.

Sega juurde kookospiim. Keeda nõrgal tulel 3-4 minutit, kuni kaste on paksenenud. Maitsesta soola ja pipraga.

Nipid ja soovitused:

  • Kreveti või merivähi suahiili jaoks valmista mereannid ette ning marineeri 20 minutit väheses laimimahlas. Lisa suahiili kastemele ning kuumuta 2-3 minutit. Serveeri keedetud riisiga.
  • Veel suahiili retsepte Nami-Namis

Allikas: UKTV Food

LISA KOMMENTAAR