500 g pärmi-lehttainast
150 g pehmet kitsejuustu
4 sl värskeid tüümianilehti
2 purustatud küüslauguküünt
soola ja musta pipart
500 g küpseid ploomtomateid
külmpressitud oliiviõli
paar tüümianioksa kaunistuseks
Rulli lehttainas kergelt õlitatud või küpsetuspaberiga kaetud 40 x 30 cm ahjuplaadile. Tee servast sentimeetri kaugusele ümberringi kerge sisselõige.
Pane kitsejuust väikesesse kaussi. Lisa purustatud küüslauk, hakitud aed-liivatee, sool ja pipar. Hõõru ühtlaseks ning määri saadud kitsejuustupasta ühtlaselt lehttainale (sisselõikest sissepoole).
Lõika tomatid õhukesteks viiludeks ning laota kenasti teineteise kõrvale juustumäärdele. Maitsesta soola ja pipraga, nirista peale oliivõli ning puista tüümianioksad kõige peale.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 45 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldne ning tomatid läbi küpsenud.
Kui serveerid tomati-kitsejuustupirukat soojalt, siis lase enne tükkideks lõikamist umbes 10 minutit jahtuda.
Retsept on mugandatud briti kokandusguru Delia Smithi lehelt (Roasted Tomato and Goats' Cheese Tart with Thyme). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
I-me-hea! Väga tänuväärne suupiste, mille saab juba varem valmis teha ja siis külalistega koos nautida.
Maailma parim pirukas, aga täna läksin ahneks ja tahtsin korraga kaks tükki valmis teha. Mõtlesin, et küll saab, kui pöördõhu režiim panna. Hoiatuseks teistelegi, et kuna tomatilõigud said ka ilmselt veidi jämedamad kui oleks pidanud, siis tõusis taigen keske kummi, hästi palju on vedelikku ja tomatid voolasid servadelt maha... Maitset see õnneks ilmselt ei muuda :).
taevalik! lihtsalt ylimalt hea! suured tänud retsepti eest..
Minul on see juba proovitud - tõesti oli superhea!;)
See on meie pere lemmikpirukas. Lapsed armastavad seda ahjusoojana süüa.
Supermaitsev on :) Ma panin natukene tavalist toorjuustu veel lisaks.
Kitsejuust on üldse lemmik ja see on parim pirukas, mis teinud olen sellega.
Aitäh väga hea retsepti eest!
Minu kunagine pilt (2016 vist):
Tomati-kitsejuustupirukas
Mõnus tomatipirukas. Kitsejuustu-küüslaugu-tüümianikiht annab pirukale särtsakust; tomatid kauni värvi. Kasuta väikeseid küpseid tomateid - need jäävad pirukale ladudes ilusamad.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.