Tomati-kitsejuustupirukas

Mõnus tomatipirukas. Kitsejuustu-küüslaugu-tüümianikiht annab pirukale särtsakust; tomatid kauni värvi. Kasuta väikeseid küpseid tomateid - need jäävad pirukale ladudes ilusamad.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi-lehttainast

150 g pehmet kitsejuustu

4 sl värskeid tüümianilehti

2 purustatud küüslauguküünt

soola ja musta pipart

500 g küpseid ploomtomateid

külmpressitud oliiviõli

paar tüümianioksa kaunistuseks

Valmistamine

Rulli lehttainas kergelt õlitatud või küpsetuspaberiga kaetud 40 x 30 cm ahjuplaadile. Tee servast sentimeetri kaugusele ümberringi kerge sisselõige.

Pane kitsejuust väikesesse kaussi. Lisa purustatud küüslauk, hakitud aed-liivatee, sool ja pipar. Hõõru ühtlaseks ning määri saadud kitsejuustupasta ühtlaselt lehttainale (sisselõikest sissepoole).

Lõika tomatid õhukesteks viiludeks ning laota kenasti teineteise kõrvale juustumäärdele. Maitsesta soola ja pipraga, nirista peale oliivõli ning puista tüümianioksad kõige peale.

Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 45 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldne ning tomatid läbi küpsenud.

Kui serveerid tomati-kitsejuustupirukat soojalt, siis lase enne tükkideks lõikamist umbes 10 minutit jahtuda.

Retsept on mugandatud briti kokandusguru Delia Smithi lehelt (Roasted Tomato and Goats' Cheese Tart with Thyme). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Aari
postitatud 02.12.2007 19:30

I-me-hea! Väga tänuväärne suupiste, mille saab juba varem valmis teha ja siis külalistega koos nautida.

Piret
postitatud 12.05.2012 15:06

Maailma parim pirukas, aga täna läksin ahneks ja tahtsin korraga kaks tükki valmis teha. Mõtlesin, et küll saab, kui pöördõhu režiim panna. Hoiatuseks teistelegi, et kuna tomatilõigud said ka ilmselt veidi jämedamad kui oleks pidanud, siis tõusis taigen keske kummi, hästi palju on vedelikku ja tomatid voolasid servadelt maha... Maitset see õnneks ilmselt ei muuda :).

ananga
postitatud 17.10.2009 16:11

taevalik! lihtsalt ylimalt hea! suured tänud retsepti eest..

Triin Hünninen
postitatud 26.08.2010 09:59

Minul on see juba proovitud - tõesti oli superhea!;)

Piret Kooli
postitatud 26.08.2010 10:43

See on meie pere lemmikpirukas. Lapsed armastavad seda ahjusoojana süüa.

S.
postitatud 09.12.2012 17:05

Supermaitsev on :) Ma panin natukene tavalist toorjuustu veel lisaks.

Anneli M @ FB
postitatud 21.01.2013 13:28

Kitsejuust on üldse lemmik ja see on parim pirukas, mis teinud olen sellega.

Krista Nõmm
postitatud 01.08.2021 18:35

Aitäh väga hea retsepti eest!

Pille
postitatud 31.01.2023 20:34

Minu kunagine pilt (2016 vist):