Mango-jogurtidessert

Anglo-india magustoit (nn 'fool'), kus mango magusust tasakaalustavad ingver ja kardemon. Sobib hästi peale vürtsikat einet.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

600 g kreeka jogurtit

1 sl riivitud ingverijuurt

1 sl jahvatatud kardemoni

2 tk kooritud mangot

1.5 dl 35% rõõska koort

2 sl suhkrut

0.5 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

Sega jogurt riivitud ingveri ja jahvatatud kardemoniga.
Lõika üks mango väikesteks kuubikuteks, pane kõrvale.
Püreesta teise mango viljaliha köögiviljakombainis (kui soovid eriti ühtlast püreed, siis suru see läbi sõela).
Sega mangokuubikud ja -püree jogurti hulka.
Vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliekstraktiga pehmeks vahuks. Sega jogurtisegu hulka.
Jaota magustoidupokaalidesse ja hoia serveerimiseni külmkapis.

Retsept on iiri autori Rachel Alleni raamatust "Rachel's Favourite Food for Friends"
LISA KOMMENTAAR

CarpeDiem
postitatud 13.05.2010 21:50

Pehme ja õhuline. Isiklikult minu maitsele siiski liiga magus vaatamata lisatud ingverile ja kardemonile, aga teised sööjad kiitsid väga.