Pannipitsa

Singi, ananassi ja sinihallitusjuustuga soolane pitsapirukas.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

1 dl käesooja vett

0.25 pakk kuivpärmi

1 tl suhkrut või mett

0.25 tl soola

25 g võid

2 dl nisujahu

0.5 dl rukkihelbeid või kaerahelbeid

2 sl hakitud rohelisi oliive või päikesekuivatatud tomateid

Kate:

400 g ürtidega maitsestatud purustatud tomatit

150 g ribadeks lõigatud suitsusinki

75 g hakitud Aura sinihallitusjuustu

1 väike purk purustatud ananassi

150 g riivitud juustu

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa ülejäänud ained ning sõtku tainas ühtlaseks ja sitkeks. Lase köögirätiku all kahekordseks kerkida.

Täidise jaoks lõika sink väikesteks kuubikuteks, nõruta ananassikonserv ning purustatud tomatid.

Vooderda Ø 28 cm võitatud pirukavorm tainaga. Lase põhjal veidi rätiku all kerkida.

Laota täidiseained retseptis toodud järjekorras põhjale.
Küpseta 225-kraadises ahjus 20-30 minutit.

Lõika veidi jahtunud pannipitsa viiludeks.

Soome Valio retsept, pildi tegi LIINA.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 03.02.2011 12:31

Maitses hea

Aivi
postitatud 16.02.2011 21:11

Ahjust tulevad lõhnad oli nii isuäratavad. Maitses ka väga hea, mahlane ja mõnus.