Tõsta hapupiim eelmisel päeval toatemperatuurile soojenema.
Kuumuta piim peaaegu keemiseni (u 90 C).
Klopi munad hapupiima hulka, siis vispelda segu ettevaatlikult kuuma piima hulka. Kuumuta piim uuesti keemiseni, siis tõsta pott tulelt. Lase 30 minutit seista ja kalgenduda.
Tõsta juustuterad kurnlusika abil marliga vooderdatud sõelale või spetsiaalsesse juusutuvormi. Suru juustumassi kergelt, et vadak eralduks. Sega õrnalt juurde sool. Tõsta vorm suurema kausi kohale.
Aseta munajuustule kerge raskus ja lase külmkapis või jahedas sahvris üle öö taheneda.
Kummuta juust kuumakindlale alusele. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni munajuust on pealt kenasti kuldpruun.
Serveeri näiteks magustoiduks koos marjamoosi või -kompotiga. Eriti hõrk on veel soe munajuust.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Munajuust
Soome köögist pärit kodune juust.