1 l puhastatud maasikaid (u 500 g)
1 l tükeldatud rabarbrit (u 500 g)
400 g moosisuhkrut
Pane maasikad, rabarber ja tähtaniis potti. Sega läbi ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel pidevalt segades 5 minutit, siis lisa moosisuhkur ja keeda veel 10 minutit.
Kuum moos on vedelavõitu ning tuleks enne purkidesse kallamist maha jahutada. Selleks aseta pott suurde külmaveekaussi ning sega puulusikaga, kuni moos on jahtunud.
Kalla steriliseeritud purkidesse ning säilita külmkapis.
Retsept on mugandatud Rootsi ajalehest ICA kuriren (27-28/1999, Stjärnsylt med jordgubbar), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Alguses oli tõesti hästi vedel (nagu retseptis kirjas), jahtudes/jahutades paksenes kiiresti. Aniisilõhna oli tunda imeõrnalt, maitset aga mitte, jõudsin juba kurvastama hakata, sest olin niigi natuke rohkem tähtaniisi sisse visanud kui retsept ette nägi. Kahe-kolme päeva pärast aga on moos super, parajalt rabarbrine, maasikaselt punane ja aniisimaitse täpselt parajalt tunda. Väga-väga mõnus moos!
Täna just turult ostsin maasikaid ja hakkan õhtul moosi keetma. Tähtaniisi idee on tore.
Mul tähtaniisi polnud, panin siis veidi tavalist. Huvitav moos on; meile väga maites. Aitäh retsepti eest!
Kiidan seda nami-nami tähtaniisiga moosi - imehea! Meil ka sel aastal see moos tegemisel. Minule ei meeldi aniis, aga samas seda moosi meeldib süüa. Maitse on kuidagi teistsugusem ja pehmem. Meenutab küll aniisi, aga on samas siiski teise maitsega.
Supper moos!!!!
Väga eriline ja maitsev moos! Soovitan kõigil proovida, kes maasikamoosi keedavad.
Tähtaniisi soovitatakse rahvameditsiinis närida pärast sööki seedimise kergendamiseks ja hingeõhu parandamiseks. Samuti aitavat tähtaniis puhituste, köha ja bronhiidi vastu.
Kes vähem magusat moosi soovib võib vabalt vähem suhkrut panna. Muidu väga maitsev moos! Soovitan
Maasika-rabarbrimoos tähtaniisiga
Veidi eksootilise maitsega mõnus rabarbri-maasikamoos. Võrreldes algretseptiga olen vähendanud veidi moosisuhkru kogust, sest mulle väga paks ja liiga magus moos ei meeldi.