Maasika-rabarbrimoos tähtaniisiga

Veidi eksootilise maitsega mõnus rabarbri-maasikamoos. Võrreldes algretseptiga olen vähendanud veidi moosisuhkru kogust, sest mulle väga paks ja liiga magus moos ei meeldi.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l puhastatud maasikaid (u 500 g)

1 l tükeldatud rabarbrit (u 500 g)

400 g moosisuhkrut

3 tähtaniisi

Valmistamine

Pane maasikad, rabarber ja tähtaniis potti. Sega läbi ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel pidevalt segades 5 minutit, siis lisa moosisuhkur ja keeda veel 10 minutit.

Kuum moos on vedelavõitu ning tuleks enne purkidesse kallamist maha jahutada. Selleks aseta pott suurde külmaveekaussi ning sega puulusikaga, kuni moos on jahtunud.

Kalla steriliseeritud purkidesse ning säilita külmkapis.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Rootsi ajalehest ICA kuriren (27-28/1999, Stjärnsylt med jordgubbar), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

qsti
postitatud 14.06.2008 11:42

Alguses oli tõesti hästi vedel (nagu retseptis kirjas), jahtudes/jahutades paksenes kiiresti. Aniisilõhna oli tunda imeõrnalt, maitset aga mitte, jõudsin juba kurvastama hakata, sest olin niigi natuke rohkem tähtaniisi sisse visanud kui retsept ette nägi. Kahe-kolme päeva pärast aga on moos super, parajalt rabarbrine, maasikaselt punane ja aniisimaitse täpselt parajalt tunda. Väga-väga mõnus moos!

Mann
postitatud 24.06.2008 12:59

Täna just turult ostsin maasikaid ja hakkan õhtul moosi keetma. Tähtaniisi idee on tore.

Dee
postitatud 08.07.2008 10:11

Mul tähtaniisi polnud, panin siis veidi tavalist. Huvitav moos on; meile väga maites. Aitäh retsepti eest!

Kiilike
postitatud 21.07.2009 14:48

Kiidan seda nami-nami tähtaniisiga moosi - imehea! Meil ka sel aastal see moos tegemisel. Minule ei meeldi aniis, aga samas seda moosi meeldib süüa. Maitse on kuidagi teistsugusem ja pehmem. Meenutab küll aniisi, aga on samas siiski teise maitsega.

Hexy
postitatud 31.05.2011 21:21

Supper moos!!!!

Kaare
postitatud 13.07.2017 17:35

Väga eriline ja maitsev moos! Soovitan kõigil proovida, kes maasikamoosi keedavad.

Kati Nõmmik
postitatud 14.07.2017 11:28

Tähtaniisi soovitatakse rahvameditsiinis närida pärast sööki seedimise kergendamiseks ja hingeõhu parandamiseks. Samuti aitavat tähtaniis puhituste, köha ja bronhiidi vastu.

Karin
postitatud 19.07.2019 11:29

Kes vähem magusat moosi soovib võib vabalt vähem suhkrut panna. Muidu väga maitsev moos! Soovitan