Lähis-Ida pommuhautis

Sobib hästi külmadeks talveõhtuteks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 sl oliiviõli

500 g väikest pommut e. baklažaani

1 hakitud sibul

0.5 sl riivitud värsket ingverijuurt

4 küüslauguküünt

0,5 tl tšillihelbeid

1 tl apteegitilliseemneid

400 g purk konservitud purustatud tomateid

2 sl päikesekuivatatud kontsentreeritud tomatipastat

200 g tükeldatud okrat

3 sl hakitud värsket koriandrit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

naan-leiba või lavašši

Valmistamine

Kuumuta pannil õli. Lisa poolitatud minipommud ning prae umbes 8 minutit, kuni pommud on kuldsed.

Lisa sibul ja kuumuta veel 5 minutit. Lisa ingver, küüslauk, tšillihelbed ja apteegitilliseemned. Prae veel 2 minutit.

Lisa purustatud tomatid ning tomatipasta. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 10 minutit.

Lisa okra ning hauta veel 5 minutit.

Maitsesta soola ja pipraga, lisa koriander ning serveeri mõne maitsva araabia leivaga.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Middle Eastern Aubergine Stew)

LISA KOMMENTAAR