6 sl oliiviõli
500 g väikest pommut e. baklažaani
1 hakitud sibul
0.5 sl riivitud värsket ingverijuurt
0,5 tl tšillihelbeid
1 tl apteegitilliseemneid
400 g purk konservitud purustatud tomateid
2 sl päikesekuivatatud kontsentreeritud tomatipastat
200 g tükeldatud okrat
3 sl hakitud värsket koriandrit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:naan-leiba või lavašši
Kuumuta pannil õli. Lisa poolitatud minipommud ning prae umbes 8 minutit, kuni pommud on kuldsed.
Lisa sibul ja kuumuta veel 5 minutit. Lisa ingver, küüslauk, tšillihelbed ja apteegitilliseemned. Prae veel 2 minutit.
Lisa purustatud tomatid ning tomatipasta. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 10 minutit.
Lisa okra ning hauta veel 5 minutit.
Maitsesta soola ja pipraga, lisa koriander ning serveeri mõne maitsva araabia leivaga.
Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Middle Eastern Aubergine Stew)
Lähis-Ida pommuhautis
Sobib hästi külmadeks talveõhtuteks.