Lihtsad Prantsuse õunapirukad

Lihtsad tartlett-tüüpi lehttainapirukad õuntega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

350 g lehttainast

3 hapukat õuna

25 g võid

25 g fariinsuhkrut

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut

crème fraîche või hapukoort

kalvadost või konjakit

Valmistamine

Lõika lahtirullitud lehttainas 6 ristkülikuks (ca 10x15 cm). Tõsta ahjuplaadile.

Eemalda õuntelt südamik ja lõika õunad õhukesteks viiludeks. Laota õunaviilud lehttainatükkidele, tõsta peale võitükikesi ning puista üle pruuni suhkruga.

Küpseta 220kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni pirukad on kenasti kerkinud ja kaunilt kuldsed.

Sõelu peale veidi tuhksuhkrut või kaneeli ning serveeri kalvadose või konjakiga maitsestatud creme fraiche'i või hapukoorega.

Loe veel:

Retsept on pärit briti ajakirjast Family Circle (September 2001, French Apple Tarts). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 12.04.2008 17:51

Maitsvad ja kiirelt valmistatavad. Teen neid tavaliselt mõne pühapäeva hommikuks, kui tahaks midagi head, aga ei viitsi pikemalt köögis aega veeta. Fariinisuhkur või pruun suhkur annab väga hea maitse. Hommikukohvi juurde võrratud.

laiskus lämmatab
postitatud 18.07.2008 16:02

Sarnase suupiste saab kui kasutada lehttaigent, tiba martsipani ning õunaviile, peale kaneeli. Martsipan annab mõnusa hõrgu mandlimaitse. Võrratud!

Kait
postitatud 06.09.2008 11:12

Meie peres nimetatakse neid õunaviiskudeks. Hästi maitsvad, lihtne ja kiire valmistada. Üks õunaaja lemmikretsepte, mida igal aastal tehakse.

leenilii
postitatud 18.01.2009 22:58

Hästi mõnusad! Mina panin lisaks õunte alla lõunasöögist järgi jäänud iirisekastet ja see tegi saiakesed lausa jumalikuks. Ca 1 tl läks igale saiale.

Pille
postitatud 06.10.2023 10:33

Minu tartlettide-pilt aastast 2016: