350 g lehttainast
3 hapukat õuna
25 g võid
25 g fariinsuhkrut
Serveerimiseks:crème fraîche või hapukoort
Lõika lahtirullitud lehttainas 6 ristkülikuks (ca 10x15 cm). Tõsta ahjuplaadile.
Eemalda õuntelt südamik ja lõika õunad õhukesteks viiludeks. Laota õunaviilud lehttainatükkidele, tõsta peale võitükikesi ning puista üle pruuni suhkruga.
Küpseta 220kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni pirukad on kenasti kerkinud ja kaunilt kuldsed.
Sõelu peale veidi tuhksuhkrut või kaneeli ning serveeri kalvadose või konjakiga maitsestatud creme fraiche'i või hapukoorega.
Retsept on pärit briti ajakirjast Family Circle (September 2001, French Apple Tarts). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maitsvad ja kiirelt valmistatavad. Teen neid tavaliselt mõne pühapäeva hommikuks, kui tahaks midagi head, aga ei viitsi pikemalt köögis aega veeta. Fariinisuhkur või pruun suhkur annab väga hea maitse. Hommikukohvi juurde võrratud.
Sarnase suupiste saab kui kasutada lehttaigent, tiba martsipani ning õunaviile, peale kaneeli. Martsipan annab mõnusa hõrgu mandlimaitse. Võrratud!
Meie peres nimetatakse neid õunaviiskudeks. Hästi maitsvad, lihtne ja kiire valmistada. Üks õunaaja lemmikretsepte, mida igal aastal tehakse.
Hästi mõnusad! Mina panin lisaks õunte alla lõunasöögist järgi jäänud iirisekastet ja see tegi saiakesed lausa jumalikuks. Ca 1 tl läks igale saiale.
Minu tartlettide-pilt aastast 2016:
Lihtsad Prantsuse õunapirukad
Lihtsad tartlett-tüüpi lehttainapirukad õuntega.