Tee ise: Herbes de Provence ürdisegu

Kuivatatud ürdisegu Herbes de Provence saavutas suure populaarsuse Prantsusmaal ja mujal maailmas 1970ndatel, suuresti tänu Julia Childi propagandale.

Domineerivaks maitseks on enamasti tüümian, aga tihti ka hoopis piparrohi. Lisatakse roale enamasti kokkamise algfaasis.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 sl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

3 sl kuivatatud aed-piparrohtu

3 sl kuivatatud majoraani e. vorstirohtu

2 sl kuivatatud punet

1 sl kuivatatud estragoni

1 tl kuivatatud lavendli õielehti

Valmistamine

Soovi korral peenesta apteegitilliseemned ja rosmariin uhmris või kohviveskis. 

Sega kõik ained omavahel. Säilita õhukindlas purgis valguse eest kaitstult. 

Nipid ja soovitused:

  • Siin retseptis on ka lavendel. Prantsusmaal müüdavates valmissegudes tavaliselt lavendlit ei ole. Kuna ameeriklased seostavad Provence'i lavendlipõldudega, siis USAs müüdavates segudes on lavendel tavaliselt sees. Huvitaval kombel ei ole lavendlit üheski Jean-Baptiste Reboul'i 1910. aastal ilmunud Provence'i kokaraamau retseptis. 

Loe veel:

Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR