2 sibulat
3 cm jupp värsket ingverijuurt
2 sl õli
näputäis tšillihelbeid soovi korral
800 g purk konservitud purustatud tomateid
0.5 l köögiviljapuljongit
6 sl kreemjat maapähklivõid
soola ja musta pipart
Koori küüslauguküüned, sibulad ja ingverijuur, tükelda ja peenesta saumiksriga ühtlaseks pastaks.
Kuumuta potis õli keskmisel kuumusel, lisa küüslaugu-ingveri-sibulapasta ning kuumuta paar minutit. Kui soovid vürtsikamat suppi, siis lisa ka näpuotsaga tšillihelbeid. Lisa purustatud tomatid ja kuum köögiviljapuljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase supil 15 minutit podiseda.
(Soovi korral peenesta nüüd veel kord saumiksriga, siis saad siidisema tekstuuriga supi.)
Sega juurde maapähklivõi, maitsesta soola-pipraga ning serveeri.
Mõnusalt lihtne ja kerge vaevaga valmiv supp. Ettevaatust ainult sellega, et kui supp kaane alla podisema panna, siis kipub ta väga kergelt ülekeema. Kellele meeldib maapähklivõi, siis sellele meeldib ka see supp. Lisasin omaloomingut tehes supile paar spl laimimhla maitse ergutamiseks ja pisut maitserohelist garneeringuks. Väga mõnus vaheldus!
Tõesti üllatavalt maitsev supp! Juurde veel asjaolu, et selle valmistamine oli imelihtne. Kindlasti läheb kordamisele!
Mina keetsin puljongis lisaks täistera spagette (tükkideks murtud), sobisid väga hästi ning muutsid supi veidi toitvamaks. Maitse väga hea!
See retsept lebas meil tööl printeri kõrval nädal aega. Esmasel leidmisel tegin koopia. Tundus lihtne ja põnev. Valmis supp oli aga tõeline üllatus- vürtsikas ja maitsev. Kuna puljongikuubik, mida kasutasin, oli niigi soolane, siis soola enam lisama ei pidanud. Aga supi atraktiivsuse huvides praadisin sisse suitsupeekoni viile.
Suitsupeekon on mõrv
Tegin Aafrika maapähklisuppi. Üllatavalt hea maitsekooslus.
Aafrika maapähklisupp
Maapähklivõi, ingveri, küüslaugu ja sibulaga maitsestatud tomatisupp, väga populaarne nt Gaanas.