Valmista kõigepealt apelsinikaste. Sega ained väikeses potis ning kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda umbes 10 minutit, kuni kaste pakseneb ja muutub veidi kleepjaks. Lase veidi jahtuda, siis eemalda kaneelikoor.
Määri väike ahjuvorm võiga ning kuumuta grillahi tuliseks.
Pese ja kuivata viigimarjad, lõika pooleks. Aseta viigimarjad ahjuvormi, lõikepind ülal. Nirista peale mesi. Küpseta kuumas grillahjus umbes 6 minutit, kuni viigimarjad pehmenevad ja läbi kuumenevad.
Lõika ricotta neljaks viiluks ning tõsta taldrikutele. Tõsta peale kuumad viigimarjad ning kalla peale apelsinikastet.
Serveeri röstitud kreeka pähklitega.
Veinisoovitus:
mõni suurepärane dessertvein, nt külm magus muskaatvein. Proovi näiteks Moscatel de Valencia't.
Retsept on briti ajakirjast "delicious" (August 2004, Jill Dupleix, Grilled honey figs with ricotta and sticky orange sauce). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Grillitud mesised viigimarjad ricotta ja apelsinikastmega