150 g nisujahu
30 g võid
30 g searasva
1.5 sl vett
Kate:450 g puhastatud tikreid
200 g paksemat hapukoort
4 tk suurt munakollast
75 g suhkrut
Sõelu kaussi jahu, lisa rasvainetükid ning haki segu puruseks. Siis näpista sõrmede abil veelgi peenemaks puruks. Lisa külm vesi ning sega noaga ühtlaseks tainaks. Lase tainal vähemalt 20 minutit külmkapis taheneda.
Kuumuta ahi 190°C.
Rulli jahtunud tainas kettaks ning vooderda sellega pirukavorm. Torka põhi kahvliga auguliseks ning pintselda kergelt vähese munakollasega. Küpseta 190-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukapõhi on kergelt kuldne.
Võta pirukapõhi ahjust välja ning vähenda ahju kuumust 180° kraadini.
Klopi hapukoor (või crème fraîche), munakollased, suhkur ja palsamäädikas ühtlaseks.
Jaota puhastatud tikrid pirukapõhjale ning kalla peale hapukooresegu. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit, kuni täidis on hüübinud.
Lase enne serveerimist umbes 20 minutit toatemperatuuril jahtuda. Tikripirukas on väga maitsev ka külmalt.
Briti kokandusguru Delia Smithi retsept (Gooseberry and Crème Fraîche Tart). Juuresoleva foto saatis kasutaja Triinp.
Hea hapukas pirukas. Natuke panin suhkrut rohkem, kuna tikrid olid mul üsna hapud ja kõvad. Sõin jahtunult ja väga hea oli.
Päris mõnus oli, kõik söödi ruttu ära.
tegin seda täna, kõigile maitses, lihtsalt viis keele alla
Kas searasva võib millegagi asendada, nt võiga või kookoserasvaga?
Tikri-hapukoorepirukas
Muretainapõhjaga pirukas, mille katteks on palsamiäädikaga maitsestatud hapukoor või crème fraîche ja tikrid.