Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees veidi pehmemaks, kui ’al dente’. Nõruta, sega või ja poole riivitud parmesaniga ning lase jahtuda.
Klopi munad lahti, maitsesta julgelt soola ja pipraga. Lisa hakitud petersell ja veel riivitud parmesani. Lisa jahtunud makaronid.
Kuumuta oliivõli paksupõhjalisel pannil. Kalla makaroni-munasegu vormi ning küpseta tasasel tulel, kuni frittata on pealt peaaegu kuiv.
Pane suur taldrik panni kohale ning keera pann ümberringi, nii et frittata taldrikule kukub. Libista frittata pannile tagasi ning küpseta ka altpoolt pruuniks.
Serveeri kohe koos toorsalati ja mõne kastmega.
Kui soovid frittatat piknikul serveerida, siis keera see jahtunult fooliumisse. Serveerimiseks lõika paksudeks viiludeks ning söö sõrmede vahelt.
Frittata con pasta
Napolist pärit makaroniomlett, kus võib edukalt kasutada järelejäänud makarone (sh spagetid vm).