Lõika arbuus suurteks sektoriteks. Eemalda koor ning lõika viljaliha 2,5 cm tükkideks. Tõsta arbuusitõkid vaagnale, murenda peale fetajuust. Puista peale piiniaseemned ning katkirebitud basiilikulehed.
Retsept on briti ajakirjast Waitrose Food Illustrated (July 2004, Feta and Watermelon Salad). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Seda salatit sõin kunagi ühe sõbra pool mingil olengul. Minu jaoks oli see väga huvitav kooslus - soolane ja magus koos. Sellest hetkest alates, on see üks mu lemmiksalateid suvel.
Feta-arbuusisalat piiniaseemnetega
Lihtne feta-arbuusisalat piiniaseemnete ja basiilikuga. Serveeri omaette eelroana või kala- või kanaroogade lisandina.