Feta-arbuusisalat piiniaseemnetega

Lihtne feta-arbuusisalat piiniaseemnete ja basiilikuga. Serveeri omaette eelroana või kala- või kanaroogade lisandina.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

0.5 väikest arbuusi

200 g fetajuustu

50 g röstitud piinia- või seedermänniseemneid

kimp värsket basiilikut

1 sl külmpressitud oliiviõli

purustatud musta pipart

Valmistamine

Lõika arbuus suurteks sektoriteks. Eemalda koor ning lõika viljaliha 2,5 cm tükkideks. Tõsta arbuusitõkid vaagnale, murenda peale fetajuust. Puista peale piiniaseemned ning katkirebitud basiilikulehed.

Nirista peale oliiviõli ning maitsesta pipraga.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Waitrose Food Illustrated (July 2004, Feta and Watermelon Salad). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kuutydruk
postitatud 20.07.2009 15:33

Seda salatit sõin kunagi ühe sõbra pool mingil olengul. Minu jaoks oli see väga huvitav kooslus - soolane ja magus koos. Sellest hetkest alates, on see üks mu lemmiksalateid suvel.

Pille
postitatud 08.06.2016 21:48

Kuutydruku saadetud foto:

Zoozi
postitatud 20.07.2009 19:59

väga mõnus

Pille
postitatud 08.06.2016 21:48

Zoozi saadetud foto:

Kaare
postitatud 19.06.2019 07:50

Maitsev nagu feta ja arbuus ikka :)