Tahini tarator ehk seesamikaste

Liibanoni köögist pärit seesamikaste sobib pitataskute sisse, samuti sobib see hästi kala kõrvale. Iisraelis on väga sarnase kastme nimi 'tehina'. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 küüslauguküünt

0.5 tl soola

1 dl tahiini seesamipastat (u 7 sl)

4 sl sidrunimahla

6-8 sl vett

Cayenne'i pipart

hakitud värsket peterselli

oliiviõli

Valmistamine

Koori küüslauk, pane koos soolaga uhmrisse ja tambi pastaks. Tõsta saadud küüslaugupasta kaussi, klopi juurde tahiini ning seejärel sidrunimahl.

Lisa niipalju vett, et saad parajalt paksu kastme. Maitsesta Cayenne'i pipra ja soolaga, puista peale petersell. Nirista peale oliiviõli ning serveeri mezze-laual. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR