Suvikõrvitsatort toorjuustuglasuuriga

Suvikõrvitsakook on kaetud sidrunimaitselise toorjuustuglasuuriga.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tordipõhi:

3 muna

200 g suhkrut

4 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl jahvatatud kaneeli

2 tl jahvatatud kardemoni

1 dl 10% rõõska koort

1 dl sulatatud ja veidi jahtunud võid

200 g e. 4 dl riivitud suvikõrvitsat

Võõp:

400 g maitsestamata toorjuustu

85 g suhkrut (u 1 dl)

1 sl vanillisuhkrut

2 sl sidrunimahla

Kaunistuseks:

röstitud mandlilaaste või hakitud pähkleid

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks. Sega kuivained omavahel, seejärel lisa vaheldumisi rõõsa koore, sulatatud või ning riivitud suvikõrvitsaga munavahule.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud 22-24 cm koogivormi. Küpseta

175-kraadises ahjus umbes 35 minutit. Lase vormis veidi jahtuda, siis kummuta alusele. Lõika põhi kaheks kihiks. 

(Soovi korral niisuta koogikihid õunamahlaga).

Sega võõbaained omavahel ning määri pool sellest jahtunud koogipõhjale. Tõsta peale teine koogikiht ning kata seejärel tort ülejäänud kreemiga. Kaunista röstitud mandlilaastudega.

Idee Valio.fi lehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 16.08.2010 09:20

super maitsev! kasutasin küll glasuuris rasvast toorjuustu.

Pille
posted on 17.08.2016 19:19

Liilia saadetud foto ka:

Hexy
postitatud 18.09.2011 21:12

Söödi ja kiideti!!

Kaare
postitatud 17.08.2016 16:07

Maitsev mahe tordike. Lastele serveerisin pähkliteta. Küsisid isegi juurde :)