2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
4 hakitud küüslauguküünt
700 g hautamiseks sobivat taist veiseliha
0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl kuivatatud punet
1.25 dl kuiva šerrit
225 g konservitud tomatikastet
1 tükeldatud roheline paprika
2 sl valget või punast veiniäädikat
75 g paprikaga täidetud rohelisi oliive
2 sl kappareid
5 kooritud kartulit (lõika neljaks)
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:keedetud valget riisi
Kuumuta oliiviõli suurel kaanega praepannil mõõdukal tulel. Lisa sibul ning prae klaasjaks. Lisa küüslauk ning prae kergelt läbi.
Lisa veiseliha ning pruunista ümberringi.
Lisa vürtsköömned ning pune, sega hoolega ning prae 2-3 minutit. Lisa šerri, tomatikaste, paprika, loorberilehed, äädikas, oliivid ning kapparid. Lisa niipalju vett, et liha oleks just kaetud. Kuumuta keemiseni.
Alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta tund-poolteist, kuni liha on pehme. Vajadusel lisa veel vett.
Lisa kartulid, maitsesta soola ja pipraga. Pane uuesti kaas potile peale ning hauta, kuni kartulid on peaaegu pehmed.
Siis võta kaas pealt ära ning keeda tasasel tulel, kuni kartulid on pehmed.
Serveeri keedetud valge riisiga.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (Beef Carne con Papas (Cuban Beef Stew)). Pildid tegid Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa (suur pilt) ja kasutaja TULLIA (väike pilt).
Kuuba veiselihahautis 'Carne con Papas'
Kuuba veiselihahautis sisaldab tomatit, kartulit, kappareid ja paprikat ning ohtralt vürtse. Serveeri riisiga.