Kuuba veiselihahautis 'Carne con Papas'

Kuuba veiselihahautis sisaldab tomatit, kartulit, kappareid ja paprikat ning ohtralt vürtse. Serveeri riisiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

4 hakitud küüslauguküünt

700 g hautamiseks sobivat taist veiseliha

0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl kuivatatud punet

1.25 dl kuiva šerrit

225 g konservitud tomatikastet

1 tükeldatud roheline paprika

2 loorberilehte

2 sl valget või punast veiniäädikat

75 g paprikaga täidetud rohelisi oliive

2 sl kappareid

5 kooritud kartulit (lõika neljaks)

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud valget riisi

Valmistamine

Kuumuta oliiviõli suurel kaanega praepannil mõõdukal tulel. Lisa sibul ning prae klaasjaks. Lisa küüslauk ning prae kergelt läbi.

Lisa veiseliha ning pruunista ümberringi.

Lisa vürtsköömned ning pune, sega hoolega ning prae 2-3 minutit. Lisa šerri, tomatikaste, paprika, loorberilehed, äädikas, oliivid ning kapparid. Lisa niipalju vett, et liha oleks just kaetud. Kuumuta keemiseni.

Alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta tund-poolteist, kuni liha on pehme. Vajadusel lisa veel vett.

Lisa kartulid, maitsesta soola ja pipraga. Pane uuesti kaas potile peale ning hauta, kuni kartulid on peaaegu pehmed.

Siis võta kaas pealt ära ning keeda tasasel tulel, kuni kartulid on pehmed.

Serveeri keedetud valge riisiga.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (Beef Carne con Papas (Cuban Beef Stew)). Pildid tegid Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa (suur pilt) ja kasutaja TULLIA (väike pilt).

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 08.06.2010 20:23

Meie perele maitsevad igasugused hautised ja ka see oli väga hea.

Ilse
postitatud 22.09.2019 20:08

Sai kiidusõnu!