500 g paradiisiõunu
5 dl vett
150 g suhkrut
2 sl õunaäädikat või sidrunimahla
3 tera nelki
värsket münti kaunistamiseks
Tükelda vartest puhastatud paradiisiõunad. Sega suures potis õunatükid, vesi, suhkur, nelk ja õunaäädikas/sidrunimahl. Kuumuta mõõdukal kuumusel keemiseni.
Alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta umbes 30 minutit, kuni õunad on täiesti pehmed. Tõsta pott tulelt.
Suru õunamass läbi sõela kaussi. Jahuta külmkapis.
Pane paradiisiõunapüree metallvormi ning pane umbes 4 tunniks sügavkülma, kuni õunapüree on peaaegu jäätunud.
Püreesta köögikombainis või kannmikseris. Kalla liitrisesse plastmassnõusse ning pane umbes kolmeks tunniks sügavkülma.
Tõsta jäätiselusikaga paradiisiõunajääpallikesi jalaga pokaalidesse.
Paradiisiõunajää säilib sügavkülmas kuni nädal aega. Kanada retsept (Saskatchewan Bounty, Crab Apple Ice), pildi tegi VIKE.
Väga väga väga hea ja lihtne teha ka. Vaieldamatult meie pere lemmik erinevatest siiani tehtud mahlajäädest.
Paradiisiõunajää
Kui kasutad selle mahlajäätise valmistamiseks tumepunase koorega paradiisiõunu, on tulemuseks eriti kaunis jahutav dessert.