0.5-2.5 dl tükeldatud eri värvi tšillikauna (kogus sõltub tulisusest)
Valmistamine
Sega haudepotis puhastatud paradiisiõunad ja vesi. Kata pott kaanega ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Keeda vaiksel tulel, kuni paradiisiõunad on täiesti pehmed.
Kalla niiske marliga kaetud sõelale, mis on pandud sügava kausi kohale. Pane paradiisiõunasegule peale mingi raskus (näiteks taldrik ja selle peale täis konservipurk). Lase senikaua seista, kuni õunapüreest enam mahla ei tilgu.
Kalla saadud mahl mõõtekannu. Lisa niipalju veiniäädikat, et saad 7,5 dl vedelikku.
Kalla saadud vedelik potti, lisa suhkur. Kuumuta pidevalt segades keemiseni. Lisa tükeldatud ja seemnetest puhastatud paprikad ning tšillipiprad. Keeda tugeval kuumusel 8-10 minutit, kuni želee on tarretumispunkti jõudnud.
Tõsta pott tulelt, ent jätka segamist veel paar minutit, et tšillid želee pinnale ei kerkiks.
Kalla želee kuumadesse 2 dl purkidesse. Kaaneta, lase jahtuda. Säilita külmkapis.
NB! Kui soovid kauem säilitada ja külmkapis ruumi ei ole, siis steriliseeri kaanetatud purke 5 minutit.
Retsept on pärit Food Down Under veebilehelt (Crab Apple-Hot Pepper Jelly)
Tuline paradiisiõunahoidis tšilliga