Kodujuustukook

Kaks korda järeleproovitud retsept ja meeldis väga. Kuna kodujuust on selline kergelt hapukas, siis sobib see juustukook pigem n-ö veidi "küpsemale maitsele" - kook ei ole eriti magus ja võib suurtele maiasmokkadele seepärast kerge pettumuse valmistada.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

75 g Digestive-küpsiseid

50 g võid

Täidis:

1 tk keskmist muna

3 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1 tk sidrunit

400 g 5%list kodujuustu

5 lehte želatiini

2.5 dl 35% rõõska koort

Kaunistuseks:

viilutatud kiivit

Valmistamine

Murenda küpsised ja sega sulavõiga. Suru segu 22-cm läbimõõduga rõngasvormi põhjale.
Valmista täidis:
Vahusta muna, suhkur ja vanillsuhkur heledaks vahuks. Lisa 2 tl riivitud sidrunikoort ning kodujuust.
Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees.
Võta želatiinilehed veest välja ning sulata väikeses kausis kuumaveevanni kohal. Jahuta želatiin 4 sl sidrunimahlaga ning sega kodujuustusegu hulka.
Sega ettevaatlikult juurde vahustatud koor.
Määri segu küpsisepõhjale ning hoia kooki paar tundi jahedas.
Kaunista kiiviviiludega.

Retsept tõlgitud Taani retseptiraamatust Karolines Køkken nr 3 (Hytteostkage).
LISA KOMMENTAAR