Väikesed tomati- ja sinihallitusjuustupirukad

Maitsvad ja lihtsad pirukad valmivad imekiiresti. Mina kasutan Valio Aura sinihallitusjuustu.

Kogus
25 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi- lehttainast

25 kirsstomatit

100 g sinihallitusjuustu

värsket basiilikut

määrimiseks muna

Valmistamine

Rulli lehttainas lahti ning lõika neljakandilisteks tükkideks, küljepikkusega umbes 6-7 cm.

Aseta igale tainatükile tükk sinihallitusjuustu, siis basiilikuleht ning poolik või terve kirsstomat.

Suru pirukaservad keskele kokku, soovi korral kinnita kokteiltikuga.

Laota ahjuplaadile, määri pealt munaga ning küpseta 220kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni pirukad on pealt kuldpruunid.

Eemalda kokteiltikud ja serveeri.

LISA KOMMENTAAR

Pepita
postitatud 06.07.2008 23:45

Väga mõnusad pirukad! Mina olen basiiliku asemel punet maitseks lisanud. Kokteilitikuga kinnitamine on hea mõte, järgmine kord kasutan :)

s1grid
postitatud 24.10.2012 16:39

eriti head on päikesekuivatatud tomatitega

Pille
postitatud 17.03.2017 20:22

s1grid - ma olen alati värsketega teinud, aga nüüd mõtlen, et tõesti oleks need poolpehmed-poolkuivad tomatid heaks alternatiiviks. Jätan meelde!