Maitsvad ja lihtsad pirukad valmivad imekiiresti. Mina kasutan Valio Aura sinihallitusjuustu.
500 g pärmi- lehttainast
25 kirsstomatit
100 g sinihallitusjuustu
värsket basiilikut
määrimiseks muna
Rulli lehttainas lahti ning lõika neljakandilisteks tükkideks, küljepikkusega umbes 6-7 cm.
Aseta igale tainatükile tükk sinihallitusjuustu, siis basiilikuleht ning poolik või terve kirsstomat.
Suru pirukaservad keskele kokku, soovi korral kinnita kokteiltikuga.
Laota ahjuplaadile, määri pealt munaga ning küpseta 220kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni pirukad on pealt kuldpruunid.
Eemalda kokteiltikud ja serveeri.
Väga mõnusad pirukad! Mina olen basiiliku asemel punet maitseks lisanud. Kokteilitikuga kinnitamine on hea mõte, järgmine kord kasutan :)
eriti head on päikesekuivatatud tomatitega
s1grid - ma olen alati värsketega teinud, aga nüüd mõtlen, et tõesti oleks need poolpehmed-poolkuivad tomatid heaks alternatiiviks. Jätan meelde!
Väikesed tomati- ja sinihallitusjuustupirukad
Maitsvad ja lihtsad pirukad valmivad imekiiresti. Mina kasutan Valio Aura sinihallitusjuustu.