4 tk muna
2 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl odra- või kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
Niisutamiseks:1-1.5 dl piima
1 tl vanillisuhkrut
Täidis:5 lehte želatiini
2 sl kuuma piima želatiini sulatamiseks
5 dl maasikaid
0.5 dl suhkrut
4 dl metsmaasika jogurtit
2 tl vanillisuhkrut
2 dl 35% rõõska koort
Kate:4 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
Kaunistuseks:kiivit ja/või
Läige:1.5 dl vett
0.75 dl želeesuhkrut
Klopi munad suhkruga kohevaks vahuks, sõelu juurde kuivained. Sega läbi ning kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud 3-liitrisesse vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 30-40 minutit.
Kummuta valmis tordipõhi küpsetuspaberile, jahuta ning lõika kolmeks kettaks.
Vooderda seejärel jahtunud küpsetusvorm toidukilega.
Valmista täidis: pane želatiinilehed külma vette 5-10 minutiks.
Püreesta maasikad, maitsesta suhkruga. Sega maasikapüree ja vanillsuhkur jogurti hulka.
Pane ligunenud želatiinilehed kuuma piima sisse, jahuta. Kalla jahtunud želatiinisegu pidevalt segades jogurtisegu hulka.
Lisa vahustatud rõõsk koor.
Aseta pealmine tordiketas pahupidi koogivormi sisse ning niisuta vanillipiimaga. Kalla peale pool täidisest.
Aseta keskmine tordipõhi vormi, niisuta ja kalla ülejäänud jogurtitäidis vormi.
Niisuta alumine tordipõhi lõikepoolelt vanillipiimaga ning tõsta jogurtitäidisele.
Lase järgmise päevani külmkapis tarretuda.
Kummuta kook vormist välja (nii et pealmine tordikiht on taas kõige peal). Kaunista suhkruga maitsestatud vahukoorega.
Kaunista kiivi- ja/või maasikaviiludega.
Valmista ette želeesuhkur vastavalt pakendi juhistele ning määri pintsli abil maasikatele ja kiividele.
Kaunista tordi servad vahukoorega ning serveeri torti külmalt.
Soome Valio retsept (Mansikka-jogurttikakku). Pildi tegi KIRSIKE.
Maitses hästi, ei midagi väga erilist, aga hea, kõigile külalistele maitsev tort.
Uhke maasika-jogurtitort
Metsmaasikajogurtiga ning värskete maasikatega valmistatud biskviittort.