Uhke maasika-jogurtitort

Metsmaasikajogurtiga ning värskete maasikatega valmistatud biskviittort.

Kogus
viieteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tordipõhi:

4 tk muna

2 dl suhkrut

1 dl nisujahu

1 dl odra- või kartulitärklist

2 tl küpsetuspulbrit

Niisutamiseks:

1-1.5 dl piima

1 tl vanillisuhkrut

Täidis:

5 lehte želatiini

2 sl kuuma piima želatiini sulatamiseks

5 dl maasikaid

0.5 dl suhkrut

4 dl metsmaasika jogurtit

2 tl vanillisuhkrut

2 dl 35% rõõska koort

Kate:

4 dl 35% rõõska koort

1 sl suhkrut

Kaunistuseks:

kiivit ja/või

maasikaid

sidrunmelissi

Läige:

1.5 dl vett

0.75 dl želeesuhkrut

Valmistamine

Klopi munad suhkruga kohevaks vahuks, sõelu juurde kuivained. Sega läbi ning kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud 3-liitrisesse vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 30-40 minutit.
Kummuta valmis tordipõhi küpsetuspaberile, jahuta ning lõika kolmeks kettaks.
Vooderda seejärel jahtunud küpsetusvorm toidukilega.
Valmista täidis: pane želatiinilehed külma vette 5-10 minutiks.
Püreesta maasikad, maitsesta suhkruga. Sega maasikapüree ja vanillsuhkur jogurti hulka.
Pane ligunenud želatiinilehed kuuma piima sisse, jahuta. Kalla jahtunud želatiinisegu pidevalt segades jogurtisegu hulka.
Lisa vahustatud rõõsk koor.
Aseta pealmine tordiketas pahupidi koogivormi sisse ning niisuta vanillipiimaga. Kalla peale pool täidisest.
Aseta keskmine tordipõhi vormi, niisuta ja kalla ülejäänud jogurtitäidis vormi.
Niisuta alumine tordipõhi lõikepoolelt vanillipiimaga ning tõsta jogurtitäidisele.
Lase järgmise päevani külmkapis tarretuda.
Kummuta kook vormist välja (nii et pealmine tordikiht on taas kõige peal). Kaunista suhkruga maitsestatud vahukoorega.
Kaunista kiivi- ja/või maasikaviiludega.
Valmista ette želeesuhkur vastavalt pakendi juhistele ning määri pintsli abil maasikatele ja kiividele.
Kaunista tordi servad vahukoorega ning serveeri torti külmalt.

Soome Valio retsept (Mansikka-jogurttikakku). Pildi tegi KIRSIKE.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 06.07.2010 18:20

Maitses hästi, ei midagi väga erilist, aga hea, kõigile külalistele maitsev tort.