500 g kuivatatud kikerherneid
paar porrut
30 viilu chorizo vorsti
200 g kuubikuteks lõigatud emmentali juustu
Õlikaste:2 sl õunaäädikat või ürtidega maitsestatud veiniäädikat või valget palsamiäädikat (balsamico)
1 dl külmpressitud oliiviõli
1 tl dijoni sinepit
Pane kikerherned 2 päeva varem rohkesse vette ligunema ning leota 12-24 tundi. Keeda seejärel umbes tund aega, kuni kikerherned on täiesti pehmed.
Päev varem sega kikerherned salatikastmega. Selleks sega kõik kastmeained suures kausis, lisa kikerherned ning sega läbi.
Serveerimise päeval lisa salatisse chorizo, porru ja juustukuubikud. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa pool kilo värskeid herneid.
Taani Arla retsept (Joan Møller, Pathenia: Kikærtesalat med purløg, chorizo og Dansk-Mester). Pildi tegi ZOOZI.
Mulle väga meeldis ja isegi keskmine poiss võttis väikese portsu.Natuke parandasin maitset.Nimelt oli äädika maitse seismisega kadunud,lisasin siis sortsu koos chorizo ja juustuga.Lapse ja mehe arvates oleks võinud vorsti ka rohkem olla.Eriliselt mõnus oli salatis porru.Teen teinekordki.
Minu lemmik ei olnud.
Kikerhernesalat porru, chorizo ja juustuga