Kikerhernesalat porru, chorizo ja juustuga

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kuivatatud kikerherneid

paar porrut

30 viilu chorizo vorsti

200 g kuubikuteks lõigatud emmentali juustu

Õlikaste:

2 sl õunaäädikat või ürtidega maitsestatud veiniäädikat või valget palsamiäädikat (balsamico)

1 dl külmpressitud oliiviõli

1 tl dijoni sinepit

soola

musta pipart

Valmistamine

Pane kikerherned 2 päeva varem rohkesse vette ligunema ning leota 12-24 tundi. Keeda seejärel umbes tund aega, kuni kikerherned on täiesti pehmed.

Päev varem sega kikerherned salatikastmega. Selleks sega kõik kastmeained suures kausis, lisa kikerherned ning sega läbi.

Serveerimise päeval lisa salatisse chorizo, porru ja juustukuubikud. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa pool kilo värskeid herneid.

Loe veel:

Taani Arla retsept (Joan Møller, Pathenia: Kikærtesalat med purløg, chorizo og Dansk-Mester). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 29.05.2010 16:20

Mulle väga meeldis ja isegi keskmine poiss võttis väikese portsu.Natuke parandasin maitset.Nimelt oli äädika maitse seismisega kadunud,lisasin siis sortsu koos chorizo ja juustuga.Lapse ja mehe arvates oleks võinud vorsti ka rohkem olla.Eriliselt mõnus oli salatis porru.Teen teinekordki.

Hexy
postitatud 31.10.2016 08:49

Minu lemmik ei olnud.